• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community
Word fit terwijl je slaapt!
Leefstijl

Word fit terwijl je slaapt!

Je leest het goed. Hoe beter je slaapt, hoe fitter je wordt. Voldoende rust - natuurlijk in combinatie met trainingen en een gezond eetpatroon - is erg belangrijk als je conditie wilt opbouwen of wilt afslanken. Het zorgt namelijk voor een juiste lichamelijke balans. Met de volgende tips slaap jij vanavond als een baby'tje.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
11 februari 2018

Onze 5 tips

 1. Sport!
  Op dagen dat je flink gesport hebt, slaap je over het algemeen beter. Je hebt meer energie verbruikt en dat maakt slaperig. Probeer alleen niet nét voor het slapen gaan nog een flinke training te volgen. Je lijf is dan nog veel te actief om helemaal tot rust te kunnen komen.
 1. Zet je telefoon uit
  Je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn. Soms is het fijn om jezelf af te sluiten van de sociale wereld en gewoon lekker je telefoon uit te zetten. Doe dit een uurtje voordat je naar bed gaat zodat je echt tot rust bent gekomen tegen de tijd dat je onder de dekens gaat liggen. Laat hem 's nachts ook uitstaan of zet hem op stil zodat je niet gewekt wordt door eventuele piepjes of licht.
 1. Zet een raampje open
  Zorg ervoor dat je slaapkamer goed geventileerd is. De frisse lucht doet wonderen voor je slaap. Er is meer zuurstof in de kamer en het is een beetje koeler. Als je lichaam alleen maar bezig is met afkoelen tijdens de slaap, komt het niet goed tot rust en slaap je dus een stuk lichter.
 1. Bereid de volgende dag voor
  Neem voordat je gaat slapen de volgende dag door en bereid alles zo goed mogelijk voor. Zo kun je met een leeg hoofd naar bed en lig je niet te piekeren over je agenda van morgen.
 1. Verruil koffie voor thee
  Drink na de middag geen koffie meer. Verruil je vertrouwde 'bakkie pleur' voor een kopje thee. Zo blijf je niet wakker liggen door de stoot aan cafeïne. 's Avonds een kopje kruidenthee en op naar bed.
Deel dit artikel