• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
5 lessen van Olympisch Kampioen Nils van der Poel
Beweging

5 lessen van Olympisch Kampioen Nils van der Poel

De Olympische Spelen zijn in volle gang! Wij bij Fitchannel zijn altijd geïnteresseerd in elke tak van sport. Zo zijn wij ook in de ban van langebaanschaatser Nils van der Poel die onlangs een artikel heeft geschreven over zijn trainingsprogramma incl. trainingsschema.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
17 februari 2022

Alhoewel de meeste van ons geen Olympische ambities hebben, kunnen wij toch genoeg leren van topsporters zoals Nils. Voor onze eigen reis naar een gezond lichaam en een positieve mindset hebben wij vijf lessen voor je op een rijtje gezet:

1. "You will become good at whatever you train"

Stel duidelijke doelen voor jezelf en kies het programma wat daar bij past. Wil je sterker worden? Volg dan een krachttraining. Wil je fitter worden? Kies dan een programma gericht op cardio met een lage hartfrequentie. Of is jouw doel om soepeler te worden? Ook voor dit doel heeft Fitchannel geschikte programma’s zoals: Groove, Yoga en Fiësta Fit.

2. Rust is net zo belangrijk - Luister naar je lichaam

Als het gaat om fysieke training heeft je lichaam ook rustmomenten nodig om te herstellen. Dat geldt ook voor topsporters zoals Nils, soms zat hij tot wel 10 uur op zijn fiets. Het is niet gek natuurlijk dat je lichaam daarvan bij moet komen. Geef je lichaam ook de rust die het nodig heeft. Houd hier ook rekening mee tijdens het inplannen van je workouts via de weekplanner van Fitchannel en je zult zien dat je volgende training nog een stuk beter gaat.

3. Hoe hard is hard? Stap voor stap een beetje verder

Werk aan je doelen en verwacht niet dat je die binnen een week hebt kunnen realiseren. Het is belangrijk dat je luistert naar je lichaam en steeds een stapje verder gaat. Begin je met één workout in de week? Probeer dan toe te werken naar twee workouts per week. In het begin voelt het misschien als een hele opgave maar hoe meer je lichaam eraan gewend raakt hoe sneller het herstelt en hoe sterker je wordt. Voor je het weet sport je drie keer in de week. Wie houdt je nu nog tegen!

4. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen omgeving

Je doelen halen zonder tegenslagen? Dat klinkt geweldig, helaas is dat niet altijd realistisch. Lukt het een keer niet om te sporten of heb je niet je gewenste gewichtsdoel bereikt dan is het heel verleidelijk om elementen uit je omgeving te gebruiken als excuus. Niet alleen jij doet dat, ook topsporters doen dit, zo ook Nils. Tot hij realiseerde dat alleen hij verantwoordelijk is voor zijn resultaten. In welke verleiding je ook komt of als je gewoonweg even geen zin hebt om te sporten, uiteindelijk ben jij het die verantwoordelijkheid neemt voor jezelf.

5. Geen supplementen, gewoon eten is het geheim

In het document vind je een mooi verhaal van Nils die experimenteert met voedingssupplementen. Uiteindelijk komt hij tot de conclusie dat gewoon goed en gezond eten het antwoord is en dat hij ook best een keer een biertje kan drinken. Dit is ook de filosofie van Fitchannel. Lekker en gevarieerd eten en stap voor stap je doelen bereiken.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Nils van der Poel dan kan je hier lezen.

Deel dit artikel