• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Veel ‘verantwoorde’ tussendoortjes toch niet zo gezond
Algemeen

Veel ‘verantwoorde’ tussendoortjes toch niet zo gezond

De Consumentenbond heeft 50 verschillende tussendoortjes van het voedselkeuzelogo van Nutriscore voorzien. Slechts één vijfde scoort (zeer) goed. Oeps.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
09 april 2019

Rijstwafels met yoghurtlaagje

Veel gezond ogende tussendoortjes, zoals mueslirepen, havermoutrepen, pindakaasrepen zijn volgens de Consumentenbond helemaal niet zo gezond als je denkt. Wanneer je de producten met de Nutriscore beoordeelt, is bijvoorbeeld de Zonnatura rijstwafel met yoghurtlaagje namelijk even ongezond als een Snickers of een Mars. Niet best. Het heeft qua voedingswaarde namelijk veel weg van witte chocolade. Een pakketje van 3 wafels bevat bijna 4 suikerklontjes en 8 gram verzadigd vet.

Wat is de nutriscore?

Dit in Frankrijk ontwikkelde voedselkeuze logo maakt het makkelijker om bewuste keuzes te maken. Waar je nu de volledige achterkant moet bestuderen om te achterhalen wat erin zit, is een Nutriscore op de voorzijde veel makkelijker. Zo weet je of je een product met een gerust hart kunt eten of dat je er met mate van moet genieten. De afbeelding zelf bestaat uit 5 kleuren en letters. De producten met een A-label zijn het gezondst, en het rode E-label staat voor slechts af en toe gebruiken.

De score is gebaseerd op de hoeveelheid:
- Calorieën
- Suikers
- Verzadigd vet
- Zout
- Eiwit
- Vezels
- Fruit
- Groenten
- Noten

Nutriscore als nieuw voedselkeuze logo?

Er is vastgelegd dat er in 2020 een nieuw voedselkeuzelogo komt. De Consumentenbond vindt Nutriscore het beste voedselkeuze logo en roept daarom de overheid om Nutriscore ook in Nederland in te voeren.

Zit jouw favoriete tussendoortje erbij? En welk label krijgt deze? Laat het ons weten!
Bekijk de gehele afbeelding hier.


Bron: Consumentenbond

Deel dit artikel