• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Trainen tijdens de zomermaanden
Beweging

Trainen tijdens de zomermaanden

De stijgende temperaturen zijn doorgaans niet de beste motivators om jezelf in het zweet te werken. Horizontaal de dag doorkomen op een strandbedje met een boek daarentegen klinkt een stuk aantrekkelijker niet waar? Maar laat jij het harde werk van de afgelopen maanden abrupt achter je door de zomerse temperaturen?

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
18 juni 2023

Ook tijdens de zomer maanden kun je prima jouw sportroutine volhouden. Door rekening te houden met een aantal dingen of kleine aanpassingen te maken kun jij lekker doortrainen en hoef je in de winter niet opnieuw te starten met opbouwen.

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Tijdstip

Sta iets eerder op of plan je workout op het moment dat het afkoelt. Ontwijk de warmste momenten van de dag zodat jij op een prettige manier jouw workout kan volgen.

2. Hydrateren

Water drinken! Zorg dat je voldoend blijft drinken gedurende de dag. Tijdens warm weer heeft jouw lichaam meer behoefte aan water dit geldt ook voor, tijdens en na de training. Blijf hydrateren.

3. Neem de tijd

Een beetje oververhit tijdens de training? Neem wat meer tijd om op adem te komen en een klein beetje af te koelen. Zet de training even op pauze, haal een paar keer rustig adem en start opnieuw.

4. Kleding

Zorg dat je kleding aanhebt die luchtig is of gemaakt is van een stof die goed doorlucht. Je lichaam moet de warmte van de dag en tijdens het sporten kwijt kunnen, dus laat die lange legging lekker liggen (of knip ‘m af) en trek een korte broek aan. Sport je buiten? Vergeet je niet in te smeren en een petje te dragen.

5. Omgeving

Of je nu thuis, buiten of in de sportschool sport. De omgeving heeft invloed op de kwaliteit van jouw training. Train je thuis? Zet ramen deuren open, houdt de gordijnen dicht en als je een ventilator hebt zet deze dan lekker aan. Doe jij jouw training buiten? Zoek een plekje in de schaduw of lekker bij het water. In de sportschool wil je wegblijven van grote ramen waar je achter wegsmelt. Zoek een plek met een beetje verkoeling of plan wederom jouw workout op een minder warm moment.

Ook in de zomer kun je lekker blijven sporten!

Welke tip pak jij op?Deel dit artikel