• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Train je tummy!
Beweging

Train je tummy!

Croptops, strakke jurkjes en de topper van elke zomer….de bikini (of badpak uiteraard). Er is geen ontkomen aan. Elke zomer moeten we er weer aan geloven, en elke zomer is het weer hetzelfde liedje: De tijd ging te snel! Waar we nog lekker comfortabel in grote truien en onder een dekentje niet aan het blootgeven van ons lichaam hoefde te denken, stijgen de temperaturen harder dan gedacht en is minder stof een must. We voelen ons doorgaans onzeker om in een badpak of bikini naar buiten te treden en hadden eerder willen beginnen met sporten om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het strand.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
19 juni 2023

Dik, dun, groot of klein. Iedereen mag er sowieso zijn. Het streven voor een sixpack is niet wat wij willen. Maar sterke buikspieren die jou rechtop laten staan, zelfvertrouwen geven en bescherming bieden aan de organen zijn dat wel. Sterke buikspieren zorgen ervoor dat je houding sterk en zelfverzekerd wordt, niets is mooier dan dat.

Welke buikspieroefeningen kun jij dagelijks doen om je core (buik en rugspieren) sterker te maken? Hieronder 5 efficiënte oefeningen om jouw core te versterken. Start de dag met deze oefeningen en voel het verschil!

1. Plank

Zet je handen onder je schouders, duw je tenen in de mat, strek je benen zo veel mogelijk door en trek je navel naar je rug. Deze oefening versterkt je armen, schouders, rug, benen en billen en is een killer voor je buikspieren. Begin met 30 seconden en bouw de tijd rustig op. Lukt het niet op de handen? Leg dan je onderarmen op de mat. Is het iets te zwaar? Houd de benen niet gestrekt, maar zet je knieën op de mat om de druk iets te verlagen.

2. Twist

Een super goede training voor de schuine buikspieren. Zet je voeten op de mat en leun een stukje achterover. Strek je handen iets voor je uit en draai je bovenlichaam van rechts naar links. Wil je iets meer uitdaging voor je core en je balans? Til de voeten dan een stukje van de mat. Start met 10 herhalingen en bouw deze en voor een op.

3. Hand teen grip

Ga op je billen zitten met de voeten op de mat. Strek je rechterbeen uit en rijk met je linkerhand naar je rechtertenen, hierna wissel je van kant. Hou je schouders zo laag mogelijk en je rug recht. Wil je meer uitdaging? Ga helemaal platliggen en kom met je bovenlichaam tegelijk met je benen omhoog en rijk met je hand naar het tegenovergestelde been.

4. Windscreen wipers

Een staande oefening dit keer. Zet de benen iets uit elkaar, spreid de armen, hou je rug recht en reik met je linkerhand naar je rechtervoet. Je houdt de benen en rug zo veel mogelijk gestrekt, spant de buikspieren aan en twist het bovenlichaam. Maakt de beweging elke keer een klein stukje groter.

5. Superman op handen en knieën

Kom op handen en knieën zitten, handen onder de schouders en de knieën recht onder de heupen, span de core goed aan, en kijk naar de mat om de nek lang te houden. Til nu de rechterarm op en strek deze uit naar voren, vind je balans en til ook het linkerbeen van de mat. Hou deze positie een paar seconden aan en wissel naar de andere kant.

Geen zin om zelf de oefeningen te verzinnen?

Check ons programma Core15 om gericht de core spieren te trainen.

Deel dit artikel