• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Thuis sporten voor drukke ouders
Beweging

Thuis sporten voor drukke ouders

Als ouder is het jongleren van de dagelijkse taken een kunst op zichzelf. Werk, huishouden, boodschappen doen, kinderen naar school brengen, buitenschoolse activiteiten bijwonen - de lijst lijkt eindeloos. In het midden van deze hectiek kan het gemakkelijk zijn om je eigen gezondheid en welzijn te vergeten. Maar zelfzorg is essentieel, niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Dus, hoe kun je als drukke ouder tijd vinden om te sporten? Hier zijn enkele tips en snelle workouts die je tussen je dagelijkse taken kunt passen.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
31 maart 2024


Prioriteiten stellen

Als ouder ben je gewend om de behoeften van je kinderen voorop te stellen. Maar het is net zo belangrijk om tijd te vinden voor jezelf. Zelfzorg stelt je in staat om beter voor anderen te zorgen. Zie het als een investering in jezelf én je gezin.

Plannen en vooruitdenken

Maak gebruik van de momenten waarop je kinderen bezig zijn of wanneer je partner beschikbaar is om op te letten. Plan je workouts in je dagelijkse schema, net zoals je andere verplichtingen plant. Dit kan betekenen dat je 's ochtends vroeg opstaat voordat het gezin wakker wordt, of dat je een pauze neemt tijdens de middagdutjes van de kleintjes.

Snelle en effectieve workouts

Hier zijn een paar Fitchannel workouts die je gemakkelijk kunt integreren in je drukke schema:

1. Circuittraining met Carlos Lens: Snel, leuk en efficiënt afvallen? Carlos zijn nieuwste programma is een circuittraining voor thuis. Je volgt drie keer in de week full body circuits waarbij geen enkele spiergroep wordt overgeslagen en we veel calorieën verbranden.


2. Fit met Mark: Mark gaat drie keer per week met jou trainen. Je gaat al je spieren aanspreken in deze total body workouts. Dit gemixt met cardio oefeningen, gaat ervoor zorgen dat jij fitter dan ooit wordt.


3.
Your Perfect Body: Vijf tot zes keer per week train je met Kasia, drie verschillende type workouts zorgen ervoor dat je de ene dag aan je kracht werkt en de andere aan je conditie of aan je flexibiliteit.

Pak snel je dagelijkse work out op!

Als ouder is tijd een kostbaar goed, maar het is mogelijk om zelfzorg en lichaamsbeweging in je dagelijkse routine op te nemen. Door prioriteiten te stellen, te plannen en snelle workouts te doen, kun je tijd vinden om aan je eigen gezondheid te werken. Onthoud dat zelfzorg geen luxe is, maar een noodzaak. Je verdient het om voor jezelf te zorgen, zodat je er kunt zijn voor je dierbaren. Hulp nodig met fit blijven, schrijf je dan nu in voor Fitchannel. Blijf fit dankzij onze coaches en duizenden recepten!

Deel dit artikel