• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Tasmara: Ik heb mijn leven weer herpakt en sta er sterker in dan ooit
Leefstijl

Tasmara: Ik heb mijn leven weer herpakt en sta er sterker in dan ooit

Tasmara is sinds april lid van Fitchannel.com. Met inmiddels ruim -27 kilo op de teller, is zij hard op weg naar haar streefgewicht.

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
25 november 2019

Bewogen jaar

In april ben ik begonnen met Fitchannel. Naar de sportschool gaan was voor mij een te grote drempel. Ik heb van alles geprobeerd, maar het enige wat ik buiten Fitchannel volhoud is salsadansen.

Eerst sportte ik samen met mijn man, omdat hij mij graag wilde steunen. Maar vervolgens kreeg ik de klap van mij leven: mijn man pleegde zelfmoord. Ik kon even helemaal niets meer.

In september heb ik de draad weer opgepakt. Ik had zoiets van, uiteindelijk ben ik degene die met Fitchannel is gestart. Natuurlijk was het eerste begin moeilijk, maar ik ben toen geswitched van programma om van de herinnering af te zijn. Nu sport ik drie tot vier keer per week met Kasia.

Stijgende lijn

Het gaat nu eigenlijk heel erg goed met me. Ik heb natuurlijk echt wel behoorlijk wat meegemaakt en ook wel wat diepe dalen gekend. Maar ik geloof dat het nu wel achter mij ligt. Ik zit weer in een stijgende lijn.

Al ruim 27 kilo kwijt

Ik heb mijn leven weer herpakt en sta er sterker in dan ooit. Ik vind het heerlijk om te sporten met Fitchannel. Ik ben van 122,8 kg, toen ik begon in april, naar 95 kg gegaan. Qua centimeters is het ook echt onvoorstelbaar. Mijn buikomvang is van 116,8 cm naar 96,9 cm gegaan, dat is ruim 19 cm. Mijn heupen idem, van 138,3 cm naar 115 cm, dat is ruim 23 cm.

Ik voel me heel erg goed en zit vol energie. Nog 20 kg te gaan en dan zit ik op mijn bovenste streefgewicht. Daarna wil ik kijken of de laatste 10 kg mij gegund zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik de 75 in ieder geval ga halen.

Iets rustiger aan

Ik doe het echt voor mezelf en merk dat mijn lijf er steeds beter uit begint te zien. Er zit nog wel wat losse huid, maar ik denk dat het nog wel bijtrekt. Nu doe ik het wel iets rustiger aan, eerst vloog het er namelijk echt af. Toen dacht ik oké, misschien moet ik iets meer gaan eten, want nu gaat het wel heel erg hard. Dat is ook niet echt gezond. Nu gaat het er met een halve tot hele kilo per week eraf, dat vind ik ook echt prima.

De juiste match

Ik wil anderen graag meegeven dat je vooral moet zoeken wat bij je past. Bij mij hielp helemaal niks. Geen enkel dieet, geen enkele sport. Er ging geen grammetje af. Nu wel, mede doordat ik ben geswitched naar vegan, maar dat hoeft ook niet voor iedereen te werken. Het ene lichaam is het andere niet. Laat je vooral niet te veel leiden door dieetplannen, kijk wat voor jou werkt.

Ook zulke geweldige resultaten boeken zoals Tasmara? Ontdek dan nu onze programma's en word lid!

Deel dit artikel