• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Summertime! 8 tips voor een gezonde BBQ
Leefstijl

Summertime! 8 tips voor een gezonde BBQ

De perfecte tijd om actief bezig te zijn, van het buitenleven te genieten en de BBQ weer tevoorschijn te halen. Dit betekent niet dat je je gezonde gewoontes overboord hoeft te gooien en je moet vergrijpen aan hamburgers, hotdogs en braadworsten met veel mayo. Je kunt op de BBQ juist heerlijke gezonde maaltijden bereiden.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
20 augustus 2019

Acht eenvoudige tips om gezond te eten tijdens de BBQ:

  1. Sausjes! Zoals we al eerder schreven zit er in sausjes en dressings vaak enorm veel suiker. Maak je eigen sausjes, deze zijn vaak nog veel lekkerder ook! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte Tzatziki met Griekse yoghurt of een pittige tomaten salsa?
  2. De simpelste manier om smaak toe te voegen aan vlees is om het ‘s nachts te marineren. Smeer het vlees in met een heerlijke zelfgemaakte marinade en leg deze de avond ervoor met plastic afgedekt in de koelkast. Zo heb je eigenlijk geen saus meer nodig!
  3. Vermijd bewerkt vlees. Sla hamburgers, hotdogs en worsten met veel toegevoegd zout, vet en calorieën even over. Haal in plaats daarvan je vlees bij de slager en maak zelf je hamburger of kies voor een stukje kip.
  4. Verwijder vet en vel. Snijd overtollig vet en vel weg voor je gaat grillen om de calorieën en vetten laag te houden. Vertrouw op goede marinades en gezonde sauzen voor extra smaak.
  5. Vis is ook heerlijk op de BBQ, leg een visje met citroen, knoflook en rozemarijn in aluminiumfolie op de BBQ of gril een moot zwaardvis.
  6. Veggie power! We hebben het steeds over vlees en vis maar focus je eens op groente. Rijg champignon, wortel, paprika, pompoen en meer op een spies en bestrijk met een beetje olijfolie. En vergeet de maiskolven niet! Laat ze met blad 2 uur in koud water weken voordat je ze met een beetje roomboter bestrijkt en op de BBQ legt. In ongeveer 30 minuten zijn ze klaar.
  7. Wil je helemaal vegetarisch gaan? Kies dan voor geroosterde tofu spiesjes, gegrilde kaas zoals bijvoorbeeld halloumi of een lekkere groenteburger.
  8. Last but not least… dessert! Wist je dat ananas met een beetje kaneel en limoen heerlijk is op de BBQ?

Bon appétit!

Deel dit artikel