• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Straal van binnen en van buiten
Leefstijl

Straal van binnen en van buiten

De huid is ons grootste orgaan. Het beschermt ons, houd energie vast (door de vet laag) en maakt Vitamine D aan. Daarnaast verklapt de huid vaak onze staat van zijn. We worden rood van inspanning, schaamte of wanneer er een ontsteking plaats vindt. We worden blauw wanneer we een klap hebben moeten opvangen en bleek wanneer we ons niet lekker voelen, niet goed voor onszelf zorgen of te weinig geslapen hebben.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
11 april 2023

We willen allemaal zo voordelig mogelijk voor de dag komen. Energiek, goed gekleed, haren netjes en verzorgt en vergeet vooral het belangrijkste niet: een stralende positieve blik! Een stralende blik komt vanuit een goed verzorgde en gezonde huid. Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om jouw huid te laten stralen!

1. Slaap

Net als bij spieren hersteld de huid het beste wanneer het rust krijgt, tijdens de slaap! Zorg voor voldoende slaap om te zorgen dat de huid zich kan herstellen van ontstekingen, beschadigen en oneffenheden.

2. Water

Om goed gehydrateerd te blijven heeft jouw lichaam, en de zeker de huid, voldoende water nodig. Je kan dit doen door een crème te smeren, maar dit neemt de functie van water tot je nemen niet af. Water blijft de belangrijkste bron van hydratatie voor de huid. Zorg dus dat je voldoende water drink!

3. Schoonmaken

Onze huid vangt gedurende de dag van alles op. Van regen, zand, stofdeeltjes en zweet. Om ervoor te zorgen dat in een zo’n goed mogelijke vorm blijft is het belangrijk om jouw huid te reinigen. Dit doe je door je huid te wassen met en goede reiniger. Heb je een vette huid of juist een droge huid, in beide gevallen is het een goed idee om deze reiniger te gebruiken. Was je huid in de ochtend om de vettigheid en stofdeeltjes van de nacht te verwijderen en in de avond voor het slapen gaan.

4. Groente en fruit

Goede voeding is belangrijk, ik denk dat wij dit allemaal weten. Maar waarom is voldoende groente en fruit belangrijk voor de huid? In groente en fruit zitten veel vitamine en mineralen. Vitamine C zorgt voor een goed herstel van de huidcellen en is hierdoor een belangrijke speler in het herstel en een stralende huid!

5. Blijven bewegen

Beweging zorgt voor een doorbloeding en dit zorgt voor een aanvoer van zuurstoffen en voedingsstoffen. Deze doorbloeding zorgt voor een strakkere en stralende huid. Naast de doorbloeding zorgt beweging ook voor zweten. Dit ervaren wij zelf niet altijd als prettig, maar voor de huid is dit een goede manier om afvalstoffen af te voeren. Nog maar weer eens een goede beweging om van de bank af te komen.

6. Hydratatie van de huid

Naast water om de huid van binnenuit te hydrateren is het belangrijk om de huid van buitenaf te verzorgen en te hydrateren. Dit kan onder andere door na het reinigen van de huid deze te verzorgen met een hydraterende crème. Laat je hierbij goed adviseren over het soort crème wat jouw huid nodig heeft.

7. Bescherm jezelf tegen de zon

De huid is het orgaan wat Vitamine D opneemt. Door lekker veel buiten te zijn maakt de huid Vitamine D aan, dit zorgt voor sterke botten, een goed immuunsysteem, sterke tanden en ontspannen spieren. Maar ga wel bewust naar buiten en vermijdt de volle zon zonder bescherming. Dit kan ervoor zorgen dat je een grotere kans op ouderdomsvlekjes, rimpel en zelfs een verhoogde kans op kanker. Vermijdt de zon tussen 12.00 en 15.00 en laat je goed adviseren over een goede zonnebrand. En vergeet niet vooral te genieten van de heerlijke warme zonnestralen.

Niets weerhoudt jou nu nog om niet alleen jouw lichaam maar ook jouw huid de beste versie van zichzelf te laten zijn.

Verzorg jezelf en straal!Deel dit artikel