• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Start het jaar droog: Doe mee met de challenge!
Leefstijl

Start het jaar droog: Doe mee met de challenge!

De decembermaand staat vol in het teken van feestjes, gezelligheid, eten en drinken. Doorgaans pakken we elke gelegenheid aan om te genieten van heerlijke hapjes en de daarbij komende bubbels of andere (vaak) alcoholische drankjes. Dit is uiteraard ontzettend gezellig, maar ook een aanslag op je lichaam.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
18 december 2022

Laten we daarom samen terug in balans komen. En alle giftige stoffen die wij tijdens de feestdagen tot ons hebben genomen de deur wijzen. Dit jaar starten we droog! Niet letterlijk natuurlijk. Maar we drinken een maand lang geen alcohol (en nee, ook niet in het weekend of op een verjaardag).

Dat is toch niet gezellig?

Ik hoor je denken: waarom zou ik daaraan meedoen, dat is toch helemaal niet gezellig. En daar zit de misvatting. Je bent namelijk niet de enige die in januari de alcohol laat staan. Duizenden mensen gingen je voor, en houden deze gewoonte er zelfs in. Ook wij gaan dit jaar deze uitdaging aan en hopen natuurlijk dat jij je bij ons aansluit.

Op 1 januari starten we met z'n allen 2023 alcoholvrij. De hele maand laten we het wijntje even staan. En je bent niet alleen, want we gaan elkaar ondersteunen én aanmoedigen tijdens Dry January!

Om mee te doen hebben we alleen jouw naam en e-mailadres nodig. Vanaf 1 januari 2023 ontvang je via de mail handige tips en recepten om deze maand droog door te komen.

Klik hier om mee te doen

Voordelen van een maand geen alcohol drinken

Naast dat het consumeren van alcohol niet echt goed is voor je lichaam, heeft alcohol een negatief effect op je stressniveau, slaap, huid, gewicht en kan het een veroorzaker zijn van verschillende ziektes.

Je voelt ‘m al: Een maand nee zeggen tegen alcohol levert al snel meerdere gezondheidsvoordelen op:

  • Je slaapt beter
  • Je kan je beter concentreren
  • Mogelijk val je af
  • Je huid ziet er beter uit
  • Je voelt je sterker door vaker nee te leren zeggen
  • En, het bespaart je ook nog eens geld.

Wij nodigen iedereen uit om samen deze uitdaging aan te gaan en het jaar gezond en vol energie te starten.

Klik hier om mee te doen

Deel dit artikel