• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Sport terwijl je huis schoon wordt
Beweging

Sport terwijl je huis schoon wordt

Kom jij niet aan sporten toe door je dagelijkse schoonmaak taken? Geen probleem! Deze twee gaan namelijk best goed samen.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
09 juni 2019

Echt waar?

Ja echt! Door simpelweg wat extra bewegingen toe te voegen kun je zelfs al tot gemiddeld 200kcal per uur verbranden! (Uiteraard verschillend per persoon en afhankelijk van onder andere leeftijd, gewicht en lengte). Ontdek snel hoe je van deze dagelijkse bezigheid een echte workout kunt maken.

Stofzuigen én je beenspieren trainen

Maak het stofzuigen eens uitdagender door jezelf vooruit te bewegen met lunges, zorg voor grote stappen en een diepe buiging in je benen. Buiten dat je een stuk grondiger zult stofzuigen, train je tegelijkertijd je benen, billen én armen! Met één stofzuig sessie van ongeveer een half uurtje, verbrand je al snel 125 kcal.

De was doen

Ga je de was ophangen? Doe dan squats! Zet schone was voor of naast je op de grond en maak een squat in plaats van een buiging naar beneden. Gemiddeld bestaat een was uit 20 kledingstukken, zonder dat het extra tijd kost heb je zo alweer 20 squats extra gedaan.

Ramen zemen

Met het lappen van je ramen train je weer een andere spiergroep, namelijk je triceps en de schouderspieren. Sta je bij het ramen wassen op een trapje? Dan train je ook nog eens je core door het houden van je balans.

Dweilen

Dweilen is een echte topper waarbij je het hele lichaam gebruikt. Vergeet alle fancy schoonmaak attributen en pak een ouderwetse zweep en een dweil, ga hier met twee voeten naast elkaar op staan, buig je benen licht en twist jezelf al dweilend door de kamer! Met een half uurtje dweilen verbrand je al snel 150 calorieën.

Klusjes buiten het huis

Maar ook het vegen van je stoep, de auto wassen en het grasmaaien zorgen al snel voor het verbranden van 50 tot 100 calorieën!

Deel dit artikel