• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
4 tips om samen te sporten met Fitchannel
Beweging

4 tips om samen te sporten met Fitchannel

De voordelen van samen sporten zijn bij de meeste mensen wel bekend. Je haakt minder snel af, je houdt het langer vol én je doet beter je best. Maar als je thuis sport, is het lastiger om een goede sport setting te vinden om samen te sporten.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
21 augustus 2022

Zin om van je solo workout een duo workout te maken? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Verbouw de woonkamer

Geen ruimte voor jou en je partner om naast elkaar te sporten? Misschien wel als jullie de koffietafel of de stoelen opzij zetten. Daarnaast heb je voor sommige programma’s niet veel ruimte nodig, zoals yoga en pilates, omdat je voornamelijk op je matje blijft.

2. Ga samen naar buiten

Het is niet altijd even goed weer, maar tijdens een workout ben je binnen no time warm en merk je niets van de regen! Voor workouts als Fiesta Fit, Groove en Boksen met Remy heb je geen spullen nodig, ideaal voor in de tuin of in een parkje. Spreek met een vriendin af en maak na afloop een lekkere wandeling om bij te kletsen.

3. Samen vanuit thuis

We zijn het sinds de coronapandemie steeds meer gewend: videobellen. Heb je niet genoeg ruimte of geen tijd te verliezen? Spreek af met jouw sportbuddy, maar sport gewoon thuis! (Video-)bel elkaar voor, na of tijdens de workout zodat je een stok achter de deur hebt, even kunt vertellen (of klagen over) hoe het ging of kunt kletsen over jouw favoriete trainer.

4. Jouw eigen niveau

Is jouw sportbuddy sterker of fitter of juist andersom? Toch kun je samen trainen. In veel Fitchannel programma's geeft de trainer een lichtere en een zwaardere optie van een oefening aan. Bijvoorbeeld een pushup vanaf je voeten of vanaf je knieën, een hoger tempo of een diepere squat. Zo kunnen jullie allebei trainen op je eigen niveau en maak je het zo zwaar als je zelf aankunt.

Samen staan we sterker, werken we harder en blijven we bewegen. Genoeg redenen om samen te trainen met jouw sportbuddy!

Deel dit artikel