• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Onze visie: S.P.E.L.
Leefstijl

Onze visie: S.P.E.L.

Iedereen heeft normen en waarden waarmee hij of zij het leven doorgaat. Richtlijnen waar je je aan houdt en waar je naar leeft, gewoontes die je bewust of onbewust hebt geïntegreerd in jouw leven, een bepaalde structuur die jij prettig vindt of een visie die je wilt volgen.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
06 mei 2021

Voeding, planning en plezier

Ook wij als Fitchannel.com hebben een visie en richtlijnen waar wij in geloven en waar we ons programma op bouwen. Omdat wij het belangrijk vinden dat jullie weten waar wij vandaag komen, waarom wij bepaalde dingen soms aanstippen en hoe onze trainingen/programma’s zijn opgebouwd willen wij hier graag iets meer over vertellen. Omdat wij een lifestyle product zijn gaat het niet alleen over training, er komt nog zoveel meer bij kijken. Denk hierbij aan voeding, planning en laten we vooral een beetje plezier niet vergeten! Hierdoor is onze visie S.P.E.L. tot stand gekomen.

Stap voor stap

Deel een groot doel op in kleine doelen en bereik je doel stap voor stap. Het gaat namelijk om de lange termijn, het veranderen van gewoontes is ontzettend lastig. Verwacht daarom niet dat het in één keer lukt. Kijk in de toekomst en stel jezelf een doel, dit doel hoeft niet morgen behaald te worden maar kun je opdelen in kleine tussendoelen om stap voor stap het grotere doel te behalen!

Plan je workouts en je voeding

Doelen bereik je alleen als je jezelf en je omgeving organiseert. Vaste routines in de agenda helpen hierbij. Een excuus is snel gemaakt en er kan altijd iets onverwachts tussendoor komen, zorg ervoor dat dit het behalen van jouw doel niet dwarsboomt. Pak op zondag de planner erbij en plan jouw trainingen, boodschappen en wanneer je wat eet. Niets staat jou nu nog in de weg om jouw doel te behalen!

Eet gezond en gevarieerd, voeden niet vullen

Je mag jezelf af en toe ook echt wel even verwennen. Wij geloven in balans, de 80/20 regel is hierbij een leidraad. Kies voor het grootste gedeelte van de tijd voor gezonde en gevarieerde voeding. Een keer genieten van een patatje of wijntje in het weekend kan dan echt geen kwaad. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Leer jezelf kennen en liefhebben

Dit gedeelte vergeten we vaak. Maar neem af en toe even een moment voor jezelf. Of dit een training is, een yogasessie, een maskertje, genieten van een uitgebreide lunch of een wandeling in het bos... Tijd voor en met jezelf zorgt voor rust en ruimte voor alle andere leuke en belangrijke dingen op het doorgaans drukke rooster!

Meer vragen over onze visie? Neem contact op met onze coaches.

Deel dit artikel