• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Ontdek het plezier van natuurlijke beweging!
Beweging

Ontdek het plezier van natuurlijke beweging!

Zoek je een leuke en effectieve manier om fit te blijven? Naast die standaard workouts in de sportschool of het volgen van trainingsvideo's op Fitchannel.com, is er een hele wereld van natuurlijke beweging die je kunt ontdekken. Denk aan huppen, kruipen, springen en klimmen. Niet alleen zijn deze oefeningen leuk om te doen, ze bieden ook talloze voordelen voor je lichaam en flexibiliteit. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, deze vormen van beweging zijn geschikt voor iedereen. Wij hebben een aantal voordelen van natuurlijke beweging op een rijtje gezet. 👇

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
04 juni 2023

1. Verbeterde coördinatie en balans

Natuurlijke bewegingen dagen je uit om je coördinatie en balans te verbeteren. Huppen, bijvoorbeeld, helpt je om je evenwicht te bewaren terwijl je met één voet springt en landt. Een eenvoudige oefening om te proberen is het “eenbenige huppen”. Begin door op één been te staan, buig lichtjes door je knie en spring voorwaarts terwijl je het andere been omhoog trekt. Land zachtjes op het eerste been en herhaal aan de andere kant.

2. Sterkere spieren

Natuurlijke bewegingen zijn geweldig om verschillende spiergroepen te versterken. Kruipen bijvoorbeeld is goed voor het opbouwen van kracht in je armen, schouders en buikspieren. Probeer de "berenkruip". Ga op handen en knieën zitten en til je knieën een beetje van de grond. Beweeg dan je tegenovergestelde arm en been naar voren. Herhaal deze beweging en wissel af met de andere arm en been.

3. Meer flexibiliteit en mobiliteit

Natuurlijke bewegingen bevorderen flexibiliteit en mobiliteit in je lichaam. Door te springen verbeter je bijvoorbeeld de flexibiliteit in je enkels en knieën. Probeer eens "touwtjespringen". Stel je voor dat je een springtouw vasthoudt en spring tegelijkertijd op en neer terwijl je het touw draait. Houd je knieën licht gebogen en probeer een ritmisch en gecontroleerd tempo aan te houden.

4. Functionele kracht

Natuurlijke bewegingen simuleren dagelijkse bewegingen na en versterken je functionele kracht. Bijvoorbeeld, het vermogen om te klimmen kan je helpen bij alledaagse activiteiten zoals traplopen. Probeer de "klimmuur" oefening. Ga voor een stevige muur staan en strek je armen omhoog. Doe alsof je een denkbeeldige ladder beklimt door je handen en voeten afwisselend omhoog te bewegen. Buig je knieën en duw jezelf omhoog terwijl je blijft bewegen.

Dus, waar wacht je nog op? Ga naar buiten en ontdek het plezier van natuurlijke beweging! Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook ontzettend leuk om te doen. Of je nu hupt, kruipt, springt of klimt, je zult genieten van de voordelen die deze bewegingsvormen met zich meebrengen. Dus, ga ervoor en laat je lichaam op een natuurlijke manier bewegen!

Deel dit artikel