• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Oefening van de week: Lunge
Beweging

Oefening van de week: Lunge

Wanneer je houding en uitvoering goed zijn, heeft een workout optimaal effect. Je verbrandt dan de meeste calorieën en traint de juiste spieren. Bovendien beperk je zo de kans op blessures. Daarom lichten we iedere week een veelvoorkomende Fitchannel-oefening uit. Deze week staat de lunge in de spotlights!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
03 november 2017

De techniek van de lunge

Goed voor benen, billen en balans: lunges. Je hebt ze vast wel voorbij zien komen tijdens een groepsles in de sportschool of bij je workout thuis. De lunge is namelijk een zeer effectieve oefening – en dat voel je al snel. Primair train je je been- en bilspieren, maar de oefening is ook goed voor je core, hamstrings en kuiten.

Goede uitvoering lunge:

  1. Ga staan met je armen langs je lichaam of in je zij. Je knieën zijn licht gebogen en je bovenlichaam blijft recht gedurende de oefening.
  2. Stap vooruit met je rechterbeen en zak door je heupen. Zowel de knie die voorstaat als de knie die achter staat, maakt een hoek van negentig graden.
  3. Duw jezelf omhoog en stap terug.
  4. Herhaal dit een aantal keer met hetzelfde been – zo zullen je spieren sneller verzuren en verbrand je calorieën – of wissel af met het andere been.

Tip: gebruik gewichten om de oefening intensiever te maken. Houd de dumbells langs je lichaam tijdens de lunges. Hoe langzamer je de oefening uitvoert, hoe zwaarder het wordt.

Foute uitvoering lunge:

  1. Let erop dat je knie nooit verder komt dan je tenen. Zo zak je door.
  2. Houd je rug recht.
Deel dit artikel