• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Lig jij op schema voor je summerbody? Zo check je 't!
Leefstijl

Lig jij op schema voor je summerbody? Zo check je 't!

De temperaturen stijgen en we hebben afgelopen tijd steeds meer van de zon kunnen genieten. Wat is het toch heerlijk als het zo lang licht is en je zonder jas naar buiten kunt! Kortom, de zomer is in aantocht! Ben jij er al helemaal klaar voor om je bikini en korte broek weer uit de kast tevoorschijn te halen? Ga vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet met deze handige tips!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
28 mei 2023

1. Plan meetmomenten in

Je bent vast met een doel aan het sporten, en dat is geweldig! Of je nu sterker wilt worden of wat gewicht wilt verliezen, het is belangrijk om af en toe stil te staan bij je (voorlopige) resultaten. Ben je nog steeds op schema? Het eenvoudigste antwoord op de vraag of je vooruitgang boekt, is "meten is weten"! Door wekelijks je gewicht, heup- en buikomtrek bij te houden, kun je zien of je op de goede weg bent. Oh, en als je geen fan bent van de weegschaal, ben je zeker niet de enige. Er zijn genoeg alternatieven! Blijf gemotiveerd en ga ervoor!

2. Sta stil bij je gevoel

Het draait niet alleen om wat je ziet of meet als resultaat; het gaat ook om hoe je je voelt. Misschien merk je dat je je energieker voelt nu je regelmatig beweegt, terwijl je eerder futloos was. Misschien had je vroeger vaker last van een opgeblazen buik of rugpijn, maar voel je nu meer stabiliteit dankzij gezond eten. Door te sporten maak je ook nog eens gelukshormonen aan, wat alleen maar bijdraagt aan het feit dat je deze zomer vol zelfvertrouwen in je vel zit. Blijf zo doorgaan en geniet van de positieve effecten op je lichaam en geest!

3. Strike a pose!

Maak regelmatig foto's van jezelf vanaf de voorkant en zijkant, want zo kun je de veranderingen met je eigen ogen zien. Het is motiverend om bijvoorbeeld wekelijks op dezelfde plek en met hetzelfde licht een foto in bikini of ondergoed te maken (deze foto's hoef je natuurlijk met niemand te delen). Op die manier kun je zien hoe je lichaamsvormen veranderen. Het kan gebeuren dat je gewicht niet verandert, maar dat je wel een strakkere "summerbody" krijgt. Misschien merk je zelfs dat je een beetje aankomt wanneer je spieren groeien! Blijf volhouden en vergeet niet om trots te zijn op elke positieve verandering die je ziet!

4. Tussendoelen houden je scherp

Waarom zou je vasthouden aan een saaie planning als je het ook als een spelletje kunt zien? Maak het leuk voor jezelf! Stel tussendoelen op en beloon jezelf met iets leuks, zoals een cheatmeal of een andere beloning, zodra je dat doel hebt bereikt. Bijvoorbeeld: "Op dit moment kan ik al 2 minuten planken. Na elke maand moet ik in staat zijn om nog eens 1 minuut extra te planken." Ga ervoor, een beetje uitdaging houdt je scherp! Je kunt het!

Nog niet op schema, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het behalen van je doel? Bekijk de programma's van Fitchannel.com hier. Na een online intake bieden we je eenvoudige workouts aan op je eigen niveau. Een laagdrempelige manier om in korte tijd fitter te worden!

Ga de zomer vol zelfvertrouwen tegemoet!

Deel dit artikel