• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Lig jij op schema voor je summerbody? Zo check je 't!
Leefstijl

Lig jij op schema voor je summerbody? Zo check je 't!

Nu de temperaturen stijgen en we het afgelopen weekend hebben kunnen genieten van flinke zonnestralen, kijken we steeds meer uit naar de zomer. Wat is het toch heerlijk als het zo lang licht is en je zonder jas naar buiten kunt! Maar met het besef dat de zomer in aantocht is, speelt ook de volgende gedachte op: de bikini's en korte broeken moeten bijna weer uit de kast! Lig jij op schema, of ga je de komende maanden extra knallen om je op het strand zelfverzekerder te voelen? Wij verzamelden wat tips voor je om je voortgang in de gaten te houden.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
11 april 2018

1. Plan meetmomenten in

Je sport als het goed is met een doel voor ogen. Misschien wil je gespierder worden of wil je wat kilo's kwijtraken. Hoevaak heb jij al stilgestaan bij het (voorlopige) resultaat? Lig je op schema? Het simpelste antwoord op de vraag of je progressie boekt, is 'meten is weten'! Door wekelijks stil te staan bij je gewicht, heup- en buikomtrek, zie je of het de goede kant opgaat. PS: Niet zo'n fan van de weegschaal? Je bent niet alleen.

2. Sta stil bij je gevoel

Resultaat zit niet alleen in wat je ziet of meet; het gaat ook om je gevoel. Misschien voelde je je voorheen futlozer en heb je nu meer energie, omdat je regelmatig beweegt. Misschien had je voorheen vaker een opgeblazen buik of rugpijn, en voelt dat stabieler nu je gezond eet en een sterkere bouw hebt. Door te sporten maak je ook nog eens gelukshormonen aan, die er alleen maar aan bijdragen dat jij de komende zomer lekker in je vel zit.

3. Strike a pose!

Door op regelmatige basis foto's van je voor- en zijkant te maken, kun je de verschillen met eigen ogen zien. Door bijvoorbeeld wekelijks op dezelfde plaats en met hetzelfde licht een foto in bikini/ondergoed te maken (deze hoef je natuurlijk met niemand te delen), zie je hoe je vormen veranderen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er in gewicht niets verandert, maar dat je summerbody strakker wordt. Misschien kom je zelfs een beetje aan wanneer je spieren groeien!

4. Tussendoelen houden je scherp

Van een saaie planning wordt niemand enthousiast. Maar hoe leuk kan het zijn om een spelletje met jezelf te spelen? Bepaal tussendoelen en beloon jezelf met een cheatmeal of iets anders als je dat doel hebt gehaald. Bijvoorbeeld: 'Op dit moment houd ik het vol om 2 minuten te planken. Na iedere maand moet ik 1 minuut langer kunnen planken.' Go for it, een beetje uitdaging houdt je scherp!

Nog niet op schema, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het behalen van je doel? Bekijk de programma's van Fitchannel.com hier. Na een online intake bieden we je eenvoudige workouts aan op je eigen niveau. Een laagdrempelige manier om in korte tijd fitter te worden!

Deel dit artikel