• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Leesvoer voor de zomer
Leefstijl

Leesvoer voor de zomer

Met de zon op je gezicht en de golven die tegen de branding slaan op de achtergrond, kun je jezelf volledig verliezen in een heerlijk boek. Het vakantiegevoel dat velen herkennen. Of je nu kiest voor een meeslepende roman, een zelfhulpboek of een informatieve gids, het maakt eigenlijk niet uit wat je leest. Lezen op zich zorgt voor ontspanning, vermindert stress en stimuleert bovendien het geheugen en de concentratie.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
19 juli 2023

Op vakantie kunnen we over het algemeen beter ontspannen en nemen we de tijd voor onszelf. Lekker op het strand liggen, genieten op een terrasje, middagdutjes in de hangmat of zwemmen in het zwembad. Ons lichaam komt meer tot rust, een mooi moment om de aandacht te verschuiven naar het mentale gedeelte van ons bestaan. Lichaam en geest staan namelijk 1 op 1 in contact met elkaar.

Wij hebben hieronder 6 leestips op een rijtje gezet die jou kunnen motiveren, inspireren of helpen met de connectie tussen ons lichaam en geest te verbeteren.

1. Miracle Morning – Hal Elrod

Een ochtendroutine om de dag energiek te beginnen. Klinkt leuk, maar hoe begin je hiermee? Miracle Morning legt het belang en de voordelen uit van de ochtend routine en hoe je hiermee kan beginnen.

2. Mind Gym – Wouter de Jong

Lichamelijk sterk met Fitchannel, mentaal sterk met Mind Gym! Wouter de Jong legt je in dit boek door middel van wetenschappelijke bevindingen en praktische oefeningen uit hoe jij in 12 weken tijd jouw mentale conditie kan verbeteren.

3. Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Ons lichaam houdt ons veel bezig en vaak niet op een altijd positieve manier. Mayra Louise neemt je op humoristische en persoonlijke wijze mee in haar verhaal over zelfbeeld, zelfvertrouwen en de invloed van social media hierop.

4. Het no-nonsense meditatieboek – Steven Laureys

Meditatie zweverig? Hoeft niet! Steven Laureys legt in dit boek duidelijk uit hoe meditatie werk, wat de effecten zijn op lichaam en geeft en geeft toegankelijke tips en oefeningen om zelf met meditatie aan de slag te gaan.

5. Balans - Goedele Leyssen

Een druk gezinsleven, hectische baan en een sociaal leven proberen vol te houden. We hebben het allemaal. Ook Goedele Leyssen! Zij neemt jou mee in in haar verhaal en deel inzichten en tips om in een druk bestaan je hoofd koel te houden en de balans in een druk bestaan terug te vinden.

6. Vrienden worden met je lijf - Lisette Thooft

Hoe kom je in contact met jouw lichaam en laat je jouw gevoel toe? Vrienden worden met je lijf geeft jou praktische tips, oefeningen, verhalen en een beetje liefde om dichter bij jouw lichaam en gevoel te komen. 'Je hoeft jezelf niet mooie te vinden, je mag wel van jezelf houden’

Veel lees plezier!

Deel dit artikel