• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Kom in beweging!
Beweging

Kom in beweging!

Ons werk en dagelijks bestaan is steeds meer stil komen te staan, letterlijk. We zitten meer en meer op de bank of achter het bureau. Dit is eigenlijk heel onnatuurlijk en ook nog eens slecht voor de gezondheid. Kom in beweging! Elke dag matig intensief bewegen gedurende 1 uur is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Maar waarom is dat nou zo belangrijk?

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
13 maart 2023

1. Goed voor hart en bloedvaten
Elke dag voldoende bewegen vermindert stress. Hoe minder stress des te beter voor je hart- en bloedvaten. Elke dag in beweging komen kan de kans op hart- en vaatziekten tot wel 30% verminderen.

2. Je verbrandt energie
Een inkoppertje natuurlijk, maar we benoemen hem toch even. Kom in beweging en je verbrandt meer energie. Op deze manier kun je overgewicht voorkomen en blijf je fit en vitaal!

3. Sterke botten
Wanneer je beweegt vertraagt de bot ontkalking. Op deze manier verklein je de kans op bot breuken en vallen. Sterk van buiten en van binnen.

4. Fit brein
Niet alleen je spieren en botten hebben baat bij voldoende beweging, ook je brein blijft hierdoor fit. Ze krijgen hierdoor voldoende zuurstof en worden goed doorbloed. Dit zorgt voor betere communicatie tussen de verschillende hersencellen.

5. Beweeg jezelf gelukkig
Bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfines, het gelukshormoon, hierdoor voel je je goed wanneer je beweegt of sport. Door in beweging te komen groeit je zelfvertrouwen en is de kans op depressie en stapje verder weg.

Kom dus van die bank af en zet jezelf in beweging!

Deel dit artikel