• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Je bierbuik wegwerken: Hoe doe je dat?
Leefstijl

Je bierbuik wegwerken: Hoe doe je dat?

Veel mannen maar ook vrouwen lijken op latere leeftijd vet op te hopen rond de buikstreek. Het kenmerk van een bierbuik ook wel een bierbuikje genoemd, is een bolle buik die naar voren steekt terwijl de rest van het lichaam niet dik is.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
20 september 2019

Bierbuik zonder bier?

De belangrijkste oorzaak, naast het drinken van veel bier, is het hebben van ongezonde eetgewoonten. Maar daarnaast ook het gebrek aan voldoende en gevarieerde beweging.

Er zijn ook mensen die helemaal geen bier drinken en toch een bierbuikje ontwikkelen. Ook te veel stress kan een oorzaak zijn dat zich vet ophoopt en vertaalt in buikvet of een bierbuik.

Naast het feit dat het er niet zo mooi en jong uitziet (en we het allerliefste ons buikvet zo snel mogelijk willen wegwerken), is ophoping van te veel buik vet rond de organen slecht voor je gezondheid en kan op termijn tot chronische ziektes leiden als obesitas, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Dus gauw aan de slag om dat overtollige buikvet kwijt te raken!

Hoe gaat mijn bierbuik weg?

Bij Fitchannel.com zeggen we altijd gezond en fit zijn is 20% beweging en 80% voeding. Door met beweging te beginnen, kom je weer in je lijf en ga je vanzelf makkelijker op je voeding letten.

Daarom raden we bij het verbranden van buikvet aan om te beginnen met HIIT-trainingen en andere vormen van beweging die de vetverbranding op gang brengen. Daarmee gaat je bierbuikje langzaam verdwijnen. Je hartslag gaat hierbij licht omhoog, maar het is niet de bedoeling dat je gaat hijgen als een paard. Bij cardio training gaat je hartslag te veel omhoog waardoor je cortisol aanmaakt wat niet goed is voor het verbranden van buikvet.

Als je dat een paar keer gedaan hebt, voel je vanzelf dat je lichaam anders aanvoelt, dat je soms wat spierpijn hebt en dat het toch best lekker is om te trainen. Maar wat veel belangrijker is, je komt weer beter in je lijf en je gaat je lichaam weer meer waarderen.

Als je meer van jezelf houdt ga je ook beter op je lichaam passen en ga je vanzelf ook beter op je voeding letten.

Van bierbuik naar sixpack?

Begin met minder koolhydraten en suiker te eten en minder alcohol te drinken. Vervang ditd door meer groenten, water en gezondere alternatieven. Zo komt je hormoonhuishouding beter in balans en zul je zien dat je buikvet kunt verbranden en kwijtraken. Eigenlijk verbrand je op deze manier de reserves energie die je lichaam in je buik heeft opgeslagen.

Je krijgt niet meteen een sixpack en een speciaal bierbuik-dieet bestaat ook niet. Maar met goede discipline, training en gezonde voeding heb je met Fitchannel.com de perfecte oplossing om thuis aan je beweging te werken en met de recepten, voedingsschema’s en kookvideo’s helpen we je ook op weg om gezonder te eten. Onze trainers trainen je op jouw niveau en dankzij ons gezonde recepten heb je altijd inspiratie voor gezonde voeding.

Hoe train je je bierbuik weg met Fitchannel.com?

Bij Fitchannel.com bieden we diverse trainingsvideo’s aan waar voldoende oefeningen in zitten voor het kwijtraken van dat bierbuikje.

Je legt je matje en een flesje water klaar, logt in en met een druk op de knop begint je eerste training. Je kunt alle lessen afstellen op je eigen niveau. Na afloop vul je in hoe het ging en kun je je eigen voortgang bijhouden.

Probeer het nu via een gratis workout!

Deel dit artikel