• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
It’s all about self love!
Algemeen

It’s all about self love!

Vaak wordt negativiteit gebruikt als motivatie om aan jezelf te werken. Kijk maar eens naar de volgende uitspraken:“Ik ben zoveel aangekomen, ik zie er niet uit! Ik moet echt afvallen!”“Ik heb totaal geen conditie meer omdat ik te lui ben geweest om te sporten. Ik baal van mezelf.” “Ik ben zo dik, vanaf vandaag mag ik niks ongezonds meer eten, het is klaar!”Wat deze uitspraken met elkaar gemeen hebben, is dat ze ontzettend negatief zijn en negativiteit is nou net iets dat we niet nodig hebben in ons leven!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
09 november 2018

Kijk niet te veel om je heen naar hoe fantastisch de vrouwen op Instagram er allemaal uitzien, hoe de perfecte moeders een carrière combineren met moeder zijn en hoe al die fitgirls 10x per week sporten zonder te zweten. Ten eerste is social media geen realiteit, je weet niet wat er achter deze plaatjes schuilt. Ten tweede zul je nooit één van deze vrouwen zijn, je bent namelijk jezelf! Wat je wel kunt zijn is de beste versie van jezelf. Niet omdat je niet goed genoeg bent, maar omdat je jezelf het beste gunt.

Wees dus lief voor jezelf, ook bij het behalen van jouw doelen. Straf jezelf niet met een dieet, gun jezelf gezond eten om je lichaam te voeden. Ontzeg jezelf geen “slecht” eten, wees bewust van wat je eet en geniet er extra van als je wel een keer een stukje chocola eet. Baal niet van een slechte conditie, ga lekker aan de slag om fitter, sterker en gezonder te worden. Focus niet op de weg die je nog moet afleggen, wees trots op elke workout die je hebt gedaan. Elke workout brengt je namelijk een stapje dichter bij jouw doel.

Stap 1 naar de beste versie van jezelf begint dus bij acceptatie, self love, jezelf goed genoeg vinden en blij zijn met jezelf! Daarom hebben we een leuke opdracht voor je bedacht:

Schrijf elke avond voor je gaat slapen 5 dingen op over jezelf waar je blij mee bent. Dit kunnen hele kleine dingetjes zijn zoals: “Ik ben een zorgzaam persoon”, “Ik ben slim”, “Ik heb een mooi gezin”. Het maakt niet uit wat je opschrijft, zolang je er maar blij van wordt en het over jezelf gaat. Aan het eind van de week heb je dan 35 dingen opgeschreven over jezelf waar je blij mee bent. 35 redenen waarom jij het waard bent om aan jezelf te werken!

We helpen je alvast met het eerste dat je kunt opschrijven: "Je staat open voor zelfontwikkeling" en daar zijn wij ontzettend trots op!

Deel dit artikel