• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
“I didn’t mean to gain weight, it happened by snaccident”
Algemeen

“I didn’t mean to gain weight, it happened by snaccident”

Herkenbaar? Vaak sluipen de extra kilootjes er ongemerkt aan door hier en daar een snack. Even snel een "gezond" tussendoortje omdat je al honger hebt maar het nog geen tijd is om te eten, 's avonds chips uit verveling, een ijsje omdat het zonnetje schijnt, taart omdat er voor 3 dagen op rij iemand jarig is... Ga zo maar door. Hoe voorkom jij extra kilo's door snacken?

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
02 augustus 2018

Ga iets doen! Met andere woorden: zoek afleiding! Door iets te gaan doen wordt de verleiding om te gaan snoepen minder groot.

Ontbijt. Eet je ontbijt binnen 90 minuten nadat je opstaat en eet daarna elke vijf uur. Dit zorgt ervoor dat je suikerniveau in het bloed onder controle blijft en dat je minder snel trek krijgt.

Haal het niet in huis! Hoeveel wilskracht en goede voornemens je ook hebt, als je omringd wordt door verleidelijke snacks is het erg moeilijk deze te weerstaan. Als je ze niet in huis hebt kun je ze ook niet eten!

Beweeg! Beweging helpt ontzettend goed bij een gezonde lifestyle. Niet alleen omdat je hiermee calorieën verbrand en lekkerder in je vel gaat zitten. Het helpt ook bij een juiste mindset. Heb je zin om te snacken? Ga lekker een stuk wandelen met de hond of zet een van onze programma’s aan.

Wees eerlijk. Waarom heb je trek? Ben je emotioneel, heb je een baaldag of ben je verveeld? Geef eerst antwoord op deze vraag en ga bij jezelf na of je wel echt trek hebt of dat je wellicht even iets voor jezelf recht moet zetten.

Tanden poetsen. Het klinkt misschien raar, maar het werkt wel. De behoefte aan snacken zit vaak tussen je oren. Poets je tanden en de frisse smaak in je mond zal ervoor zorgen dat je minder snel geneigd bent nog iets te gaan eten.

Goede nachtrust. Door goed te slapen en op tijd naar bed te gaan, heb je overdag minder trek in zoetigheid. Slaaptekort zorgt namelijk voor minder leptine in je bloed. Leptine is een stofje dat ervoor zorgt dat je vol zit. In plaats van leptine wordt er door slaaptekort juist ghreline aangemaakt. Deze stof werkt bevorderend voor je eetlust. Je zal dus meer trek hebben en minder snel vol zitten.

Balans! Je wordt doodgegooid met dit woord maar dat is niet voor niks! Zoek balans in je gezonde leefstijl, af en toe een lekkere snack kan heus wel maar doe dit dan op een speciale gelegenheid en geniet er extra van. Als je dit niet te vaak doet is er echt geen man overboord. Voel je dus ook niet schuldig. Als je je er negatief over voelt is de kans op gedachtes zoals "Ik heb het nu toch al verpest dus nu kan die reep chocola er ook nog wel bij" (zonde!!) namelijk groot en dit is nergens voor nodig!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gezonde snack, zoals een home made ijsje. Heerlijk met dit warme weer!

Deel dit artikel