• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Hoofdstuk 1: Jacinta's zoektocht naar Balans
Algemeen

Hoofdstuk 1: Jacinta's zoektocht naar Balans

Dit is Jacinta, 36 jaar. Your typical Jojo; fitgirl, fatgirl en alles wat daar tussenin zit. Van strenge diëten en extreem veel sporten, tot helemaal niet sporten en extreem lekker eten – de afgelopen periode heeft ze het allemaal uitgeprobeerd. Nu ze haar werk- en privéleven op de rit heeft, wil ze de fitste én gelukkigste versie van zichzelf worden. Voor Fitchannel.com schrijft ze wekelijks over haar zoektocht naar Balans.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
28 maart 2018

Where to start?.. Ik voel me eigenlijk alsof ik na een hele turbulente vlucht eindelijk geland ben (zonder te klappen!!). Eindelijk rust en een stabiele grond onder mijn voeten. Mijn gezondheid ging alle kanten op, van extreem veel sporten tot helemaal niet, van macro’s tellen tot vreten alsof t m’n laatste avondmaal was.. Het is allemaal de revue gepasseerd. Ook op liefdesgebied stond m’n leven op z’n kop, van die eeuwige vrijgezel met een kansloze smaak wat mannen betreft, naar een steady relatie met de man van mijn dromen. En tot slot mijn carrière, van ondernemer en eigenaar van een kledingmerk naar een fulltime job als Social Media Creative. Ondernemer zijn is geweldig, maar er komt zoveel bij kijken. Zoals cijfertjes enzo, pff.. zo niet boeiend! Het leverde me steeds meer stress op en dus was het tijd om het roer om te gooien. Ik kan me nu eindelijk legit toegeven aan mijn social mediaverslaving. Er werd tijdens mijn sollicitatie gezegd 'we zoeken iemand die met social media opstaat en ermee naar bed gaat'. Ik dacht bij mezelf: goh, je had de discussie die ik gisteravond met mijn vriend had eens moeten horen, die klaagde dat ik WEER op m’n telefoon zat. Op mijn lijf geschreven dus!

Alles is op zijn plek gevallen, dat betekent ook geen excuses meer en tijd om te werken aan de beste versie van mezelf. Ik heb een eetprobleem achtergrond die het bij dit soort turbulente periodes altijd nodig vindt om zichzelf te laten gelden. Een echte terugval heb ik gelukkig nooit meer gehad, maar een eetbuitje hier en daar is mij niet vreemd. Het lijkt soms wel alsof er een chocomonster in mijn hoofd zit die me op zwakke momenten altijd weer weet te overtuigen dat ik chocola MOET eten. En nee, niet één blokje (who does that!?), nee gewoon een reep, of beter nog twee.. en chips.. en ijs.. en en en. Ik heb laatst voor het eerst een detox gedaan om mijn patroon de doorbreken en met een schone lei te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Het hoofdstuk dat “Balans” heet.

Zoals eerder gezegd heb ik van mijn Socialverslaving mijn beroep kunnen maken. Ik werk o.a. voor Fitchannel.com. Helemaal mijn straatje natuurlijk, dus heb ik mezelf gepromoveerd tot blogger en zal ik de komende tijd gaan schrijven over mijn zoektocht naar Balans. Balans, een woord dat voor een typische schorpioen zoals ik (die bekend staan om hun all or nothing mentaliteit) meer een vaag begrip is dan iets dat het leven in evenwicht houdt. Dus geen heftige diëten meer met before en after foto’s, maar een middenweg. Het vinden van een levensstijl die ervoor zorgt dat ik lekker in mijn vel zit, maar niet op een manier die voelt als een soort strafkamp. Geen focus meer op de weegschaal maar focus op me gezond en fit voelen. Geen verjaardagen en etentjes skippen omdat ik weer eens op dieet ben, maar ook weer niet zoveel bij de avondwinkel kopen dat je bijna als smoes wilt vertellen dat je een feestje hebt. Sporten op een leuke manier om vooruitgang te boeken in bijvoorbeeld snelheid en kracht, en niet meer simpelweg om af te vallen. Want als je die balans eenmaal vindt, dan komt de rest vanzelf wel. Dan kan die croptop heus wel weer uit de kast maar belangrijker nog, dan hoeft 'ie een maand later niet weer ingeruild te worden voor het tshirt van mijn vriend die maat XL heeft. Ik vind het spannend omdat ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, en zeker niet zonder hobbels. Maar als ik ook maar 1 iemand kan inspireren met mijn blogs, of op z’n minst iemand zich beter over zichzelf kan laten voelen omdat ik een reminder ben dat het normaal is om dit soort struggles te hebben.. Dan is het 't allemaal waard!

To be continued..

Jacinta is Social Media Creative voor DFFRNT Media. Volg haar ook op Instagram: @jacintamayora

Deel dit artikel