• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Haal meer uit je leven door te bewegen
Leefstijl

Haal meer uit je leven door te bewegen

De kids op de fiets naar school brengen, een sprintje naar de trein of de trap nemen op je werk. Je was nooit een echte topatleet, maar in het dagelijks leven bewoog je nog best veel. Nu heb je een jaartje thuis gezeten en is je conditie flink gedaald (en je gewicht misschien wel gestegen). Wie had gedacht dat je zo veel uit die kleine beweegmomentjes zou halen.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
19 mei 2021

Die kleine beweegmomenten dragen veel bij aan de hoeveelheid dagelijkse beweging in ons leven. In de sportwereld noemen we dit “functionele fitness”. Bewegingen die we bijvoorbeeld veel maken zijn:

  • Gaan zitten en weer opstaan
  • Boodschappentassen optillen
  • Een (koelkast-)deur opentrekken en dichtduwen
  • Uit bed stappen
  • Traplopen
  • Iets op de bovenste plank in een kast zetten

Dezelfde bewegingen (en spieren) komen terug in fitnessoefeningen. Denk bijvoorbeeld aan de sit up (uit je bed komen), een squat (opstaan uit een stoel) of een step up (traplopen). In onze programma's komen deze oefeningen dan ook regelmatig terug. Zelfs bij Fiesta Fit wordt er lustig op los gesquat en dat merk je als je de volgende dag op probeert te staan van de bank!

Voel jij je minder fit, beweeg je minder of heb je het gevoel dat je vaker moe en lusteloos bent? Dan kan het zijn dat je niet voldoende (meer) beweegt. Nu we meer vanuit huis zijn gaan leven, bewegen we op een dagelijkse dag minder, en dat merk je aan je lichaam. Gelukkig betekent dat niet dat je nu vijf keer per week moet gaan hardlopen, elke dag extra moet squatten of uren lang krachttraining nodig hebt om weer een beetje fit te worden. Met kleine aanpassingen in je dagelijkse beweging zul je al merken dat je conditie verbetert, je spieren een boost krijgen en je vermoeidheid afneemt. De workouts van Fitchannel duren slechts een half uurtje, maar zijn toch genoeg voor een lekkere oppepper!

Sporten om beter te bewegen

Wat je kunt merken is dat na twee of drie keer een half uur trainen met Fitchannel jouw lichaam al sterker is geworden. Je bent misschien nog geen kilo’s lichter of kan nog geen marathon lopen, maar je lichaam begint al fitter te worden. Je voelt dat bijvoorbeeld in het gemak waarmee je de dagelijkse bewegingen doet. Traplopen gaat soepeler, de boodschappen voelen iets lichter en jij voelt je energieker. Dit zorgt voor een betere balans en je wordt er zelfverzekerder van. Het positieve gevoel zal je ook nieuwsgierig maken om weer nieuwe oefeningen te gaan leren, zoals bijvoorbeeld de croissant of de Kardashian Wave in de cursus van Carlos Lens!

Bewegen om beter te sporten

Andersom heeft bewegen in het dagelijks leven natuurlijk ook een positief effect op jouw succes tijdens een workout. Als jij vaak traploopt of de koelkast vaak opentrekt en weer dicht duwt (zonder er iets ongezonds uit te pakken natuurlijk 😉), gaat het tijdens jouw halfuurtje Fit met Mark ook steeds beter. Je spieren worden steeds geactiveerd en worden beetje bij beetje sterker en soepeler.

Veel succes en laten we uit het leven halen wat erin zit!

Deel dit artikel