• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Groenten en fruit van het seizoen - Herfst
Leefstijl

Groenten en fruit van het seizoen - Herfst

De blaadjes kleuren rood en oranje, de dagen worden korter en de regen komt vaker uit de lucht gevallen. Tijd om jezelf naar binnen te trekken, smaakvolle gerechten op tafel te zetten en lekker lang te tafelen.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
29 oktober 2023

Bij het herfstseizoen horen ook weer andere groenten en fruit die op dat moment beter van kwaliteit zijn en makkelijk te vinden zijn in de supermarkt. Je hoeft niet lang te zoeken of na te denken om de juiste ingrediënten in huis te halen.

Met de onderstaande lijst maken wij het jou net wat makkelijker om naar het seizoen te leven.

Wat zijn de groenten en fruit die passen bij de herfst?

Aardpeer - Appels – Bloemkool – Broccoli - Boerenkool – Bosui – Bramen – Citroen - Courgette - Druiven – Frambozen - Kiwi - Knolselderij – Koolraap –Mais - Paddenstoelen – Pastinaak – Peren – Pompoen - Postelein – Pruimen - Rettich - Rammenas – Rode kool – Savooikool - Spinazie – Spitskool – Snijbonen – Spruitjes – Tomaat - Uien – Waterkers - Witlof – Wortel – Veldsla - Venkel

Een goede lijst met opties om jezelf te vermaken in de keuken.
Download de PDF: Overzicht seizoensgroenten

Hieronder 3 lekkere herfst recepten om inspiratie mee op te doen!

1. Venkelsoep

Een lekker soep om jezelf bij op te warmen. Verras jezelf en anderen met deze heerlijke maaltijd met een anijsachtige smaak. Voedzaam en vullend met een heerlijke bite.
https://fitchannel.com/fc/rece...

2. Zoete spruitjes met kip en aardappelen

Spuitjes zijn niet altijd ieders favoriet, maar met dit recept lust iedereen ze! Een goede combinatie van zoet en hartig, wie kan dit nu weerstaan?
https://fitchannel.com/fc/rece...

3. Stoofpotje met uien

Bij dit stoofpotje lik je je vingers af. Een kruidig potje dat ervoor zorgt dat je zonder hongergevoel naar bed gaat. Voor jezelf of om met de hele familie van te genieten.
https://fitchannel.com/fc/rece...

Eet smakelijk!

Deel dit artikel