• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Groenten en fruit van het seizoen - Zomer
Voeding

Groenten en fruit van het seizoen - Zomer

Elk seizoen heeft een eigen karakter. De zomer brengt warmte, langere dagen en zo veel mogelijk buiten zijn. Genieten met vrienden, weg uit het huis, verkoeling zoeken in het water en opladen met een overvloed aan vitamine D.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
21 juni 2023

Dit seizoen kenmerkt zich ook door lichter eten en voldoende hydrateren. Wij hebben een mooi overzicht gemaakt met de groenten en fruit die passen bij het zomerseizoen en jou voeden en vullen.

Wat zijn de groenten en fruit die passen bij de zomer?

Aardbeien, abrikozen, appels, Artisjok, aubergine, blauwe bessen, bleekselderij, bloemkool, bramen, broccoli, chinese kool, courgette, doperwten, druiven, frambozen, groene selderij, kersen, komkommer, koolrabi, kropsla, kruisbessen, meloenen, nectarines, paddenstoelen, paksoi, paprika, peren, perziken, peultjes, prei, pruimen, rabarber, radijs, rode biet, rodekool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaat, tuinbonen, uien, venkel, vijgen, waterkers, witte kool, wortel, zwarte bessen

De lijst is lang en de combinaties eindeloos! Om keuzestress te voorkomen hebben wij hieronder 3 zomerse recepten voor jou op een rijtje gezet.

Download de PDF:
Groenten & Fruit van het seizoen

Hieronder alvast 3 lekkere zomerse recepten om inspiratie op te doen!

1. Koolrolletjes met omelet en avocado

Een fris rolletje boordevol vitamines. Snel gemaakt en makkelijk om mee te nemen naar het strand of het park.
https://fitchannel.com/fc/recepten/recipe/140

2. Regenboogsalade met walnootdressing

Deze salade is niet alleen heerlijk om te eten, het is ook een genot voor het oog. Verschillende groenten en kleuren, fris en knapperig. Perfect voor een warme zomeravond.
https://fitchannel.com/fc/recepten/recipe/463

3. Yoghurt met peer en blauwe druiven

Een snel en voedzaam ontbijtje voor de hele familie. De zoete smaak van de peer en druiven maakt het toevoegen van suiker of honing onnodig. Een goede start voor een stralende dag.
https://fitchannel.com/fc/recepten/recipe/432

Pak je picknickkleed en geniet van deze heerlijke gerechten in de zon (vergeet niet te smeren)!

Deel dit artikel