• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Ga naar buiten!
Beweging

Ga naar buiten!

Het seizoen om de deur uit te gaan is aangebroken. De zon laat zich vaker zien en de regen laat het afweten. Tijd om vitamine D te absorberen en je training naar buiten te verplaatsen.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
21 mei 2023

Maar op welke manier kun je buiten zijn en sporten op een leuke manier combineren. Stap uit het patroon van het sporten voor de tv of de lesjes in een gym. Smeer zonnebrand op je gezicht, zet je zonnebril op en trek je sportschoenen aan, we gooien het even over een andere boeg!

Touwtje springen

Touwtjespringen is een goede manier om je hard sneller te laten kloppen en te werken aan je cardio. Begin met setjes van 3x 1 minuut en bouw deze op. Heb je geen springtouw? Geen probleem! Je kan de beweging uitvoeren zonder over een daadwerkelijk touw te springen. Zet je handen in de positie alsof je een springtouw vast hebt en let’s go!

Wandelen

Een wandeling met de pas er stevig in is een goede warming up voor een buitentraining. Je activeert het lichaam, laat je hartslag omhooggaan en zorgt dat alle spieren warm worden. Zet een motiverend muziekje op of geniet van de geluiden van de natuur terwijl jij aan jouw uithoudingsvermogen werkt en jezelf voorbereid op de komende training.

Hardlopen

Hardlopen is een van de bekendste en meest voorkomende trainingen om buiten te doen. Bouw het hardlopen rustig op zodat je blessures voorkomt. Train met een app die je helpt opbouwen, zorg voor goede ondersteunende schoenen en zorg dat je gehydrateerd bent voor je aan de training begint. Hardlopen is een fijne training om samen met een vriend, partner of collega’s te doen. Motiveer elkaar en zet die stok achter de deur!

Hiit

Deze training kun je eigenlijk overal doen. Het afwisselen van intensieve en minder intensieve oefeningen zorgt voor een gevarieerde dynamische training. Wissel korte sprintjes of burpees af met rustige krachtoefeningen. Dit kun je doen volgens de Tabata methode. Dit wil zeggen 20 seconden maximale inspanning en 10 seconden rust. Je kan deze training volledig op lichaamsgewicht doen of gewichtjes/bootybands toevoegen. Met deze training kun je eindeloos variëren

Yoga

Zin in wat meer ontspanning en genieten van de buitenlucht? Pak je yoga mat en zoek een rustig plekje uit in een park, een bos of bij het water. Creëer jouw eigen yogatraining of volg een yogatraining van Fitchannel via de telefoon. Neem de natuur in je op en adem rustig in en uit.

Skeeleren

Yes, ze mogen weer uit de kast! Lekker over de stoep, fietspad of door het park rollen en werken aan de been, bil en buikspieren. De toptraining om verschillende spieren in het lichaam te versterken, de werken aan je balans en coördinatie en de conditie op peil te houden.

Zwemmen

Een van de trainingen waarbij je het hele lichaam traint en dat terwijl je je gewichtsloos voelt. Zoek het zwembad op of duik het natuurwater in. Check altijd wel even of het natuurwater veilig is van bijvoorbeeld blauwalg. Zeker met warm weer is de kans aanwezig dat je niet overal veilig kan zwemmen.

Fitchannel

Ook de trainingen van Fitchannel kun je meenemen naar buiten. Rol je matje uit op een plek die jij prettig vindt en start een van de trainingen van Mark, Carlos of Remy. Gooi de afwisseling erin door de training mee naar buiten te nemen.

De zomers vliegen voorbij. Geniet daarom zoveel mogelijk van het mooie weer, de natuur en de plek waar je woont door de training naar buiten te verplaatsen. Je traint je lichaam, vangt vitamine D op en staat in de frisse lucht. Klinkt goed he? Waar wacht je nog op?! Pak je mat en ga de deur uit, enjoy!

Deel dit artikel