• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Fitchannel do's and don'ts
Beweging

Fitchannel do's and don'ts

We zien in onze community vaak vragen langs komen over hoe je de Fitchannel.com programma's het beste kunt gebruiken en wat wel en niet mag.

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
22 februari 2019

Om te beginnen zijn er wat ons betreeft geen regels! De programma's zijn vaak ingericht met bepaalde richtlijnen, deze zijn bedoeld om je op weg te helpen en je enige houvast te geven. Voel je echter vrij om lekker te combineren en te experimenteren. Krijg je toch een beetje keuze stress van alle mogelijkheden? Geen paniek, we zetten alles voor je op een rijtje.

Hoe vaak je het beste kunt trainen hangt natuurlijk van je doelen af. Ben jij al aardig tevreden en wil je slechts je huidige niveau onderhouden? Dan zou 2 keer sporten voldoende kunnen zijn. Heb jij echter het doel om af te vallen, meer spieren op te bouwen of wil je meer uithoudingsvermogen? Dan zul je met 3 keer trainen of vaker de beste resultaten behalen. Hoe je deze sport momenten indeelt is natuurlijk aan jou. Sommige programma's houden 3 trainingsmomenten per week aan, deze zou je dus kunnen aanhouden. Je kunt echter ook zelf een schema samenstellen met de trainingen die jij het leukst vindt en die bij jouw doelen passen.

Door het ruime aanbod is er voor elk wat wils. Om een keuze te maken is het belangrijk om eerst je doel vast te stellen. Kies bijvoorbeeld uit afvallen, spieropbouw, conditie of ontstanning. Op onze homepage zie je direct welke programma's voor welk doel het meest geschikt zijn! Als je nog niet veel ervaring hebt met sporten is het wellicht fijn om te beginnen met 1 programma, zodat je even vertrouwd kan raken met de oefeningen en de manier van trainen. Heb je juist behoefte aan afwisseling? Combineer dan gerust met verschillende programma's. Vindt je het fijn om 1 programma te volgen maar wil je meer dan 3 training momenten? Kies dan voor het MTV Fit programma of het programa van Kasia. Met Kasia train je 5 keer per week en komen alle spiergroepen aan de beurt!

Je kunt zelf je combinaties maken aan de hand van de trainingen die jij fijn vindt. De programma's sluiten eigenlijk allemaal goed op elkaar aan maar sommige programma’s versterken elkaar zelfs. Je kunt bijvoorbeeld de programma's met veel cardio perfect combineren met een krachtprogramma. Zo werk je aan je conditie en word je tegelijkertijd sterker. Doordat je veel calorieën verbrandt en meer spieren aanmaakt zul je ook nog eens afvallen.

Begin je week op maandag met een boks training van Remy, kies op woensdag voor kracht met Radmilo, ga vrijdag dansend het weekend in met ons nieuwe Groove dans programma. Als je je week geweldig wilt eindigen, kun je als kers op de taart afsluiten met het afvallen met Carlos programma waarbij alles aan bod komt!

Het programma van Radmilo is perfect voor in de sportschool. Je volgt het programma makkelijk op je telefoon, ideaal voor als je het krachthonk van de gym nog een beetje ongemakkelijk vindt. Je kunt er ook voor kiezen om een van de andere programma's nog uitdagender te maken door de oefeningen uit te voeren met dumbbells in je handen, enkel gewichtjes om je enkels, of door een weerstandsband te gebruiken.

Probeer eens een Yoga les uit. We hebben 2 verschillende yoga progamma's die een weldaad zijn voor body & mind.

Benieuwd naar hoeveel workouts andere Fitchannel.com gebruikers per week doen? Of welke trainingen zij met elkaar combineren? Sluit je dan aan bij onze Facebook community!

Deel dit artikel