• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
7 tips om fit te blijven in tijden van corona
Leefstijl

7 tips om fit te blijven in tijden van corona

Het coronavirus heeft een grote impact op onze dagelijkse bezigheden. Voor veel mensen betekent het dat zij hun dagelijkse fietstocht naar kantoor, de avondtraining met het team en de wekelijkse sportwedstrijden moeten missen. Ondanks alle veranderingen zijn er toch veel mogelijkheden om in shape te blijven in tijden van corona. In dit blog geven we 7 tips om thuis fit, gemotiveerd en actief te blijven.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
13 november 2020

Tip 1: Traplopen

Traplopen is intensiever dan hardlopen. In een kortere tijd verbrand je namelijk meer calorieën. We kunnen het vergelijken met lunges: het is de ideale workout voor je quadriceps, beter bekend als de bovenbeenspieren, je hamstrings, je billen en je kuiten. En je krijg er ook nog eens een goede conditie van. Dus pak wat vaker de trap in tijden van corona! Loop of ren bijvoorbeeld voor het ontbijt, de lunchpauze of het avondeten tien keer de trap op en af.

Tip 2: Fiets naar de supermarkt

Crisis of geen crisis, ook in tijden van corona moeten er boodschappen worden gedaan. Laat voor de verandering de auto thuis staan en pak de fiets naar de supermarkt. Lukt het niet om alle boodschappen in een keer mee te nemen? Dan fiets je nog een keer extra op en neer

Tip 3: Ga wandelen

Waar veel mensen denken dat je moet gaan hardlopen om een goede conditie op te bouwen, zorgt een tempo lager ook al voor veel conditieverbetering. Wandelen is mega populair in tijden van corona en dat is niet gek. Want wandelen ontspant en houd je fit. Maak na het eten een lekkere wandeling met de hond, je partner of een vriendin. Zorg er wel voor dat je stevig doorwandelt met een tempo van rond de zes à zeven kilometer per uur.

Tip 4: Stel doelen

Voor veel mensen behoort een bezoek aan de sportschool tot de wekelijkse routine. Wanneer in tijden van corona die routine wegvalt, dan is vaak ook de motivatie ver te zoeken. Bekend probleem? Stel doelen. Doelen geven je richting en helpen je om gefocust te blijven.

Tip 5: Start met stappen tellen

Nu we het toch over doelen stellen hebben; wat dacht je van de 10.000 stappen per dag challenge? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het zetten van gemiddeld 10.000 stappen per dag je gezondheid verbetert. Koop een stappenteller of houd je stappen bij via een app op je telefoon. Ook leuk: daag een vriend of vriendin uit om de challenge samen te doen. Niet alleen gezellig, maar samen sporten geeft ook extra motivatie in tijden van corona.

Tip 6: Voeg beweging toe aan dagelijkse activiteiten

Er zijn tal van dagelijkse bezigheden die je ook in beweging kunt doen. Vervang bijvoorbeeld het boek op de bank voor een luisterboek of podcast. Oordopjes in en luister tijdens het wandelen, hardlopen of schoonmaken. Andere tip: spreek met jezelf af dat je bellen vanaf nu alleen maar lopend doet. Wandel al bellend rondjes door je huis of door de buurt. Naast bellen kun je ook lunchen prima wandelend doen. Buitenlucht werkt goed om je hoofd leeg te maken, verhoogt je concentratieniveau en zorgt voor minder stress.

Tip 7: Ga thuis sporten

Er zijn enorm veel mogelijkheden om in tijden van corona of quarantaine thuis te trainen. Je hebt geen apparaten of gewichten nodig, want met de workouts van Fitchannel maak je bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Alles wat je nodig hebt is voldoende ruimte, een matje, handdoek en een natuurlijk een TV, tablet of laptop om de instructies van je trainer op te volgen

Hoeveel sporten om fit te worden?

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om wekelijks minstens 150 minuten matig of zwaar intensief te bewegen. Dit komt neer op dagelijks een half uur. Nu iedereen dringend wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te vermijden, moeten we andere manieren vinden om in beweging te blijven. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om die gezonde leefstijl vast te houden en coronaproof thuis te sporten.

In tijden van corona wordt thuis sporten met Fitchannel steeds populairder. Logisch, want coronaproof thuis sporten biedt veel voordelen.

Voordelen van thuis sporten

Je bespaart geld

Ook zonder dure apparaten kun je fit worden en een sterker lichaam krijgen. Onze ervaren trainers maken namelijk alleen gebruik van effectieve oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt. Zo bespaar je flink wat geld; een gemiddeld sportschool abonnement kost je immers al gauw €30,- tot €50,- in de maand.

Gemakkelijk vol te houden (workouts duren maar 25 minuten)

In de workouts van Fitchannel word je getraind door bekende Nederlandse sporters die weten hoe ze jou gemotiveerd houden tijdens de workout. Daarbij duurt iedere training maar 25 minuten. Dit zorgt ervoor dat de training goed te overzien zijn en gemakkelijk zijn vol te houden. Voordat je het weet is de workout voorbij en geniet je met een voldaan gevoel na.

Niemand die je in de gaten houd

Thuis sporten doe je in alle rust en meer gefocust. Dit komt doordat je niet wordt afgeleid door die over-gemotiveerde mede-sporter, die wannabe sportleraar die je komt vertellen hoe je die oefening nog beter kan doen of die vage kennis die je constant in de gaten houdt. Het houdt je scherp en gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen.

Train op je eigen tempo

Elke sporter heeft zijn eigen tempo. Door thuis te sporten ben je volledig op jezelf gefocust en train je op je eigen tempo. Thuis ervaar je niet de druk om harder te trainen dan goed voor je is. Je kunt beter naar je lichaam luisteren, je voorkomt blessures en je houd het trainen daardoor leuk!

Snel aan de slag

Iedere thuissporter kent het gemak: thuis hoef je alleen je matje uit te rollen en je kunt aan de slag. Waar en wanneer je wilt. Het scheelt reistijd en ook wachten voor een apparaat behoort tot de verleden tijd wanneer je thuis sport. Veel mensen sporten thuis even snel een half uurtje voor hun werk, in de lunchpauze of nadat ze de kinderen op bed hebben gelegd. Binnen een half uur heb je die workout alweer achter de rug. Je voelt je fit, voldaan en kan vol energie verder met je dag.

Trainen met Fitchannel

Ben je op zoek naar mogelijkheden om fit te blijven in tijden van corona? En wil je het gemak van thuis sporten zelf ervaren? Kies voor een gratis proefles thuis sporten en voel je fit met Fitchannel.

Deel dit artikel