• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Eten uit verveling – Stop ermee!
Algemeen

Eten uit verveling – Stop ermee!

Eten uit verveling, we kennen het allemaal wel. Een heerlijk avondje vrij maar je hebt eigenlijk niks te doen.. Lekker chillen op de bank dan maar. Alleen, daar moet natuurlijk wél wat lekkers bij. Voor je het weet heb je een zak chips achter je kiezen en kijk je vol verbazing naar een zak die “ineens” leeg is!Af en toe iets eten waar je ontzettend veel trek in hebt kan natuurlijk best, zelfs als je wat kilootjes kwijt wilt. Maar neem er dan ook echt de tijd voor en geniet! Voorkom verveling snacken want dat is zó zonde! Tips om verveling snacken tegen te gaan? Lees dan snel verder!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
29 augustus 2018

Wees bewust
Stel jezelf eens de volgende vragen:
- Heb je wel echt honger?
- Waarom wil je eten?
- Heb je veel aan je hoofd?
- Verveel je je?
Geef jezelf eerst antwoord op deze vragen en wacht vervolgens een kwartiertje. Heb je daarna nog steeds trek? Prima, maar nogmaals.. geniet er dan ook echt van!

Zoek afleiding
Afleiding zoeken werkt ontzettend goed tegen verveling snacken, bel een vriendin op of ga lekker wandelen met de hond. Beter nog combineer beide en voor je het weet ben je vergeten dat je 5 minuten geleden nog kosten wat kost chocola wilde eten.

Shop till you drop
Een andere goede afleiding is natuurlijk shoppen. Of je nou iets koopt of niet, het zorgt er in ieder geval voor dat je gedachten even ergens anders zijn. Geen zin om op pad te gaan of winkels dicht? Lang leven online shoppen, lekker je winkelmandje vol gooien en als je zinnen verzet zijn, sluit je gewoon weer af. Zo heb je jezelf een snack momentje én een hoop geld bespaard ;)

Beweeg!
Misschien niet waar je direct aan denkt als je je verveelt en trek hebt, maar door te bewegen maak je peptide aan (eetlustremmend) en het vermindert ghreline (eetlust stimulerend). Dus sportschoenen aan, matje uit de kast en Fitchannel.com starten maar!

Drink water
Soms denk je dat je honger hebt, maar heb je eigenlijk dorst. Het kan verwarrend zijn en voor veel mensen is het moeilijk om dit verschil te kunnen onderscheiden. Dus drink daarom een flink glas water en kijk na een half uur hoe je je dan voelt. Nog steeds trek?

Deel dit artikel