• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Een actieve leefstijl, zo eenvoudig kan het zijn!
Algemeen

Een actieve leefstijl, zo eenvoudig kan het zijn!

Uit onderzoek is gebleken dat slechts dertig minuten matige tot redelijke inspanning per dag een positief effect op je gezondheid heeft. Dit geldt al helemaal wanneer je dagelijks veel uren achter je computer doorbrengt. Matige tot redelijke inspanning houdt in dat dat je hartslag omhoog gaat, maar dat je niet buiten adem bent. Stofzuigen, fietsen of stevig wandelen tellen dus ook! Deze beweegmomenten buiten het sporten om kunnen een enorm verschil maken. Dus probeer de volgende tips eens uit en beweeg jezelf naar een actieve leefstijl!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
26 januari 2019

Fit naar werk

Niet iedereen heeft de luxe om op loop- of fietsafstand van werk te wonen. Toch kun je zelfs je rit naar werk met de auto of met het OV een stuk actiever maken dan je denkt! Zoek bijvoorbeeld eens niet naar dat perfecte parkeerplekje voor de deur maar parkeer een paar straten verder. Kom je met de bus? Stap dan een paar haltes eerder uit en wandel het laatste stuk naar kantoor. Het zijn misschien maar 10 minuutjes per dag, per week loopt dit al snel op tot een uur extra beweging.

Only way is up!

Traplopen is niet alleen goed voor je conditie, je bespaart ook nog eens tijd als je niet op de lift hoeft te wachten. Jezelf uitdagen? Sla dan telkens één trede over. Zo pak je naast je conditie en je beenspieren ook nog eens je bilspieren aan.

Walk and talk

Bijna iedereen belt mobiel, maar hoe mobiel bellen we nou eigenlijk echt? Loop eens een rondje tijdens het bellen ipv te blijven zitten.

Vertraging? Geen probleem!

Zie je de bus weer nét voor je neus wegrijden of heeft je trein vertraging? Pak een moment voor jezelf! Loop alvast naar de volgende halte als dit haalbaar is of wandel over het station, trappen genoeg! Vertraging kan natuurlijk enorm frustrerend zijn maar probeer er een positieve draai aan te geven. De situatie verandert niet door frustratie, dus kun je er maar beter je voordeel uit halen toch?

Hoge nood?

Dan gaat deze tip misschien niet helemaal op. Heb je even, ga dan naar een toillet op een andere verdieping. Als je veel zit op je werk, is het superfijn om even je benen te strekken. Als je tijdens het handen wassen ook nog eens 5 squats maakt, wordt een toillet bezoekje wel heel productief!

Couch potato

Zelfs een avondje op de bank kun je een actieve twist geven. Sta bijvoorbeeld in een squat op zonder je handen te gebruiken, of daag jezelf uit en sta op met één been van de grond. Plak er nog 3 extra squats aanvast en maak walking lunges naar de keuken. Dan heb je er aan het eind van de avond een lekkere legday opzitten!

Zo zie je maar, wat extra beweging hoeft bijna geen tijd te kosten!

Deel dit artikel