• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Dry January, hoe hou je het vol?!
Leefstijl

Dry January, hoe hou je het vol?!

Het nieuwe jaar is begonnen! Bij het nieuwe jaar horen goede voornemens en tegenwoordig vaak ook: Dry januari. Doe jij dit jaar ook mee? Start het jaar fris, energiek en nuchter. De alcohol aan de kant en de gezondheid op de eerste plek.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
21 december 2023

Helaas is het vaak zo dat net als de goede voornemens de alcohol loze maand al snel aan de wilgen wordt gehangen. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat jij het einde van deze uitdaging haalt. Wij doen het samen! Schrijf je in voor de Dry Januari challenge *link*, meldt je aan bij de Facebook community ‘Samen fit met Fitchannel’ (link) en laat vrienden en familie meedoen.

De valkuilen liggen om te loer. De feestdagen zijn voorbij maar in deze eerste maand zijn er vaak nog genoeg nieuwjaarsborrels en feestelijkheden. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we die eindstreep halen.

Hieronder een paar acties die het behalen van jouw succes makkelijker maakt.

1. Deel je uitdaging en zet die stok achter de deur

‘Ah joh, doe niet zo ongezellig. Het is maar 1 wijntje’. Sociale druk zorgt er vaak voor dat je je gestelde doel niet haalt. Maar wanneer je van tevoren iedereen om je heen inligt over jouw uitdaging in januari maak je de kans voor jezelf kleiner dat jouw omgeving je zal proberen te overtuigen.

2. Motiveer jezelf

Je kan elke uitdaging op 2 manieren zien. Negatief ‘ik mag iets niet’ of positief ‘ik kan dit en maak er iets leuks van’! Kies voor de tweede optie. Het gaat uiteindelijk allemaal om de mindset. Maak een lijst met voordelen die jij eruit wil halen en motiveer jezelf. Je bent deze uitdaging niet voor niets aangegaan. Breng eens duidelijk in kaart wat jouw beweegredenen waren om hieraan mee te doen. Maak het visueel zodat jij er steeds weer aan herinnerd wordt waar je het voor doet.

3. Beloon je successen!

Elke dag dat je een stukje dichter bij jouw doel bent is een stap dichterbij. Elke stap, klein of groot, mag je vieren! Beloon jezelf en houdt de motivatie in leven. Dit kan zijn door een lekkere maaltijd voor jezelf te maken, jezelf te trakteren op een goed boek, een massage te boeken. Klein of groot, zolang jij maar voelt dat je het goed gedaan hebt en deze uitdaging gaat volbrengen.

4. Doe het samen

Alleen is alles wat je doet net een stukje lastiger en minder leuk. Ga samen met familie en vrienden deze Dry Januari in. Maak een kalender waarbij je elke dag een kruis door de dag kan zetten, verzin nieuwe combinaties van fruit en kruiden om water lekkerder te maken en beweeg samen met een van de trainingen van Fitchannel. Samen sta je sterk en is het een stuk makkelijker om bij een nieuwjaarsborreltje of verjaardag te kiezen voor een alcohol loze variant.

Deel jouw tips en tricks in de community

En motiveer anderen om samen de eindstreep te halen!

Deel dit artikel