• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Dit wist je nog niet over avocado's!
Algemeen

Dit wist je nog niet over avocado's!

Dat avocado’s gezonde vetten bevatten, een vrucht zijn en natuurlijk heerlijk smaken.. dat weten we inmiddels wel. Maar kende jij deze avocado facts al?

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
24 januari 2019

Een avocado bevat meer kalium dan een banaan
Bananen staan bekend om een hoog kaliumgehalte, 350 milligram per banaan. Kalium is goed voor je spieren en zenuwen en kan zelfs bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk. Een avocado bevat wel 750 milligram per stuk, ruim het dubbele dus!

Proteins!!
Van alle fruitsoorten bevatten avocado’s de meeste eiwitten, 4 gram per stuk. Naast eiwitten zijn ze ook nog rijk aan 18 aminozuren.

The good kind of fat
Avocado’s zitten vol meervoudig onverzadigde vetzuren en vezels en zijn laag in koolhydraten. Dit zorgt voor een constante energie, een goede remedie tegen een middag dipje!

Anti-oxidanten
We hebben kalium, eiwitten, aminozuren, goede vetten en vezels gehad. Maar er zit nog meer in. Avocado’s bevatten namelijk anti-oxidanten. Wanneer je avocado combineert met groenten, neem je de anti-oxidanten in die groentes beter op.

Bakken met Avocado’s
Avocado’s zijn erg geschikt om boter te vervangen in bak recepten. Je kunt avocado’s bijvoorbeeld gebruiken bij het bakken van heerlijke gezonde cakes. Ook room kun je met avocado vervangen, wat dacht je bijvoorbeeld van een healthy chocolademousse? Yummm!

Sneller rijp
Mocht je nou in al je enthousiasme een onrijpe avocado hebben gekocht? Stop hem dan samen met een banaan of een appel in een papieren zak. Bananen en appels geven namelijk een bepaalde stof af die het rijpingsproces versnellen.

Deel dit artikel