• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
De pluktuin
Leefstijl

De pluktuin

De zomer nadert zijn einde en september is het startpunt van de herfst. Dit betekent niet dat we ons huis in moeten duiken en de regen uit de hemel komt vallen. September laat de zon nog heerlijk stralen, een goed moment om de natuur in te duiken.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
27 augustus 2023

De natuur biedt ontspanning, zuurstof en kleur. Trek je wandelschoenen aan, we gaan op avontuur! Op veel plekken in Nederland vind je namelijk pluktuinen. Prachtige plekken met een groot aanbod aan kleurrijke bloemen en verschillende fruitbomen. Je kan hier op je gemak doorheen wandelen en op ontdekkingsreis. Voor een schappelijk bedrag, dit bedrag verschilt per tuin, mag je jouw eigen boeket plukken of jouw mand vullen met de smakelijkste stukken fruit.

Een gezellig en avontuurlijk uitje voor jong en oud. Met welk gezelschap je ook bent, of lekker alleen op pad gaat, dit is een gegarandeerd succes.

Wij hebben een aantal mooie spots op een rij gezet

Fruittuinen van West, Amsterdam

Fruit, noten, dieren, eieren. Deze tuin biedt een variatie die jou de hele dag bezig kan houden. Struin door de appelbomen, verzamel noten en daal naderhand neer in het café waar de appels uit de tuin verwerkt zijn in de appeltaart. Smullen!

Bloemplukken in Kweekland, Arnhem

Tussen juni en oktober kun je genieten van deze prachtige tuin die 20 minuten van het mooie centrum van Arnhem ligt. Pluk een prachtig veldboeket, maar let op! De tuin is geopend van 09.00 tot 13.00, enkel bij mooi weer zijn ze langer open. Controleer dus even de openingstijden en scoor jouw kleurrijke bos bloemen.

Pluktuin Het Platteland, Putten

Deze pluktuin die gerund wordt door vrijwilligers, is een mooie eindbestemming voor een wandeling via het Norderpad of het Hoeverveldpad. Na een heerlijke wandeling kun jij jezelf tegoed doen aan smakelijk fruit en prachtige bloemen.

Pluk!, Den Haag

Met een groot aanbod, 50+ verschillende groente, fruit en kruiden. De tuin is goed bereikbaar met het ov en vlak bij de mooie stad Den Haag en het strand. Ben je tevreden met de oogst van de dag kun je heerlijk ontspannen met een picknick in de heemtuin.

Pak je mand en ga op pad!

Deel dit artikel