• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
De persoonlijke ervaring van Martje de Haan-Stoker
Leefstijl

De persoonlijke ervaring van Martje de Haan-Stoker

Al veel thuissporters gingen je voor. Lees hier het motiverende verhaal van Martje de Haan-Stoker, die liefst 22 kilo is afgevallen. "De sportschool was voor mij een enorme drempel. Thuis sporten met Fitchannel.com kan op elk moment van de dag en is daardoor makkelijk in te plannen."

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
05 januari 2018

Waarom ben jij begonnen bij Fitchannel.com?

"Op het einde van mijn zwangerschap woog ik bijna 100 kilo. Hoewel mijn dochter in mei al is geboren, was er eind van dat jaar nog nauwelijks 10 kilo af. Met mijn lengte van 1.63 behoorlijk wat kilo's om mee te dragen. In het verleden ben ik wel vaker afgevallen door te diëten maar uiteindelijk komt het er allemaal wel weer bij. Ik wilde niet gaan lijnen, wel gaan sporten en gezonder eten. De sportschool was voor mij alleen een enorme drempel: ik heb geen goede sportschool in de buurt, het is duur, het is lastig inplannen en voel me er gewoon simpelweg ongemakkelijk met zo'n gewicht. Ik zag de reclame van fitchannel en dacht: dat past bij mij! Ik heb meteen een jaarabonnement afgesloten en ben er vol voor gegaan."

Wat is voor jou het grootste voordeel van thuis sporten?

"Alles: Het kan op elk moment van de dag en ik hoef nergens heen waardoor het minder tijd kost en makkelijk is in te plannen. Ik train in het middagslaapje van mijn dochter of ' s avonds voor het eten. En niemand ziet me, en dat is perfect omdat ik kan trainen in mijn pyjama als ik er zin in heb én omdat ik vol voor die oefeningen ga zonder gêne."

Wat vind je leuk aan de trainingen die je volgt?

"Ik volg bijna elk programma nu. Ik hou van de afwisseling. In het begin was alleen Mark er nog en dat blijft mijn hoofdprogramma, maar ik mix het met trainingen van Remy en Carlos. En af en toe doe ik Yoga. De trainingsvideo's zijn leuk, uitdagend en met humor. En 25 minuten is niks, hoe zwaar de training ook is, het blijft maar 25 minuten. Je merk met de week hoe fitter en sterker je wordt. Ik train nu 5 keer per week. Ik kon in het begin nog geen 3 keer opdrukken vanaf mijn knieën, en je moest eens weten wat ik nu allemaal kan!"

Welke resultaten ervaar je?

"Heel erg veel. Ik heb er acht maanden over gedaan om 22 kilo af te vallen. Van maat 44 ben ik naar 36/38 gegaan. Ik ben 28cm tailleomvang kwijt. Mijn BMI is goed, mijn vetpercentage zit binnen de norm, ik ben nog nooit zo gespierd geweest en heb voor mijn doen een topconditie. Hiervoor heb ik naast de trainingen ook de tips en voedingsadviezen ter harte genomen. Ook de kleine dingen dragen enorm bij: sla standaard elke traktatie af op het werk, pak altijd de trap i.p.v. de lift, drink geen frisdrank (ook geen light), ga veel naar buiten wandelen of fietsen en eet niks na het avondeten. Ik ben heel streng geweest voor mezelf maar laat nu de touwtjes ook een beetje vieren, maar ik let wel heel goed op dat ik op gewicht blijf nu."

Waarom zou jij Fitchannel.com aanraden?

"Omdat er voor ieder wat wils is. Er zijn inmiddels zoveel programma's dat er zeker één bij zit die je aanspreekt. En het programma bevat ook de voedingsadviezen. Als ik kijk naar de mogelijkheden nu in vergelijking toen ik begon, dan kijk ik uit naar alles wat er komend jaar nog bij zal komen. Ik heb in elk geval weer voor een nieuw jaar verlengd."

Wil jij jouw ervaring bij Fitchannel.com ook delen en anderen inspireren? Dat kan! Neem contact met ons op via [email protected]. We horen graag van je!

Deel dit artikel