• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
De leukste cardio is dans!
Beweging

De leukste cardio is dans!

Cardio is meestal niet de meest afwisselende training. Een sessie op de hometrainer, een rondje park of stilstaand rennen op de loopband. We weten dat we aan onze conditie werken en dat dit gezond is, maar hoe kun je dat cardio gedeelte leuker maken? Wij hebben een makkelijk antwoord op deze vraag: DANS!

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
04 augustus 2023

Dans is niet alleen een sociale activiteit, het laat je hart sneller kloppen, je gaat ervan zweten en je traint alle spieren in je lichaam. Trek iets comfortabels aan en gooi die heupen los!

Nog niet overtuigd? Wij hebben een aantal voordelen van dans voor jou op een rijtje gezet:

Train je hersenen

Terwijl je aan het bewegen bent is dans ook nog eens goed voor je hersenen! Om de danspasjes goed uit te voeren draaien je hersenen overuren en train je ook nog eens je brein tijdens deze workout.

Feest

Dansen is een feest! Lekkere muziek en gezellige bewegingen, het is meer alsof je op een feestje staat dan dat je een workout aan het doen bent. Laat het gelukshormoon groeien en geniet van het moment.

Doe het samen

Je kan deze workout alleen doen, maar hoe leuk is het om dit samen te doen! Terwijl je danst connect je ook met de persoon naast je. Samen werken aan een betere conditie en een leuke tijd met elkaar hebben, wie slaat dat nou af!

Coördinatie

Tijdens een dansworkout gebruik je je armen en benen tegelijk, maar vaak op een andere manier. Hierdoor train je je coördinatie. Dit zorgt ervoor dat jij jouw lichaam beter in balans kan houden en sneller kan reageren.

Geen enkele spier blijft achter

Geen oefening specifiek gericht op een bepaalde spiergroep. Bij dans gebruik je alle spieren in je lichaam. Van je kuit tot je lachspier, alle spieren werken mee bij elke beweging die je maakt.

Wie zegt hier nu nee tegen?
Zet het volume een tandje hoger en let’s go!

Deel dit artikel