• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Blue Monday? Dacht het niet!
Leefstijl

Blue Monday? Dacht het niet!

Het mag dan misschien wel de donkerste dag van het jaar zijn, maar na deze dag wordt het alleen maar beter! De koude winterdagen zorgen er soms voor dat je het net wat minder zonnig inziet of iets minder positief bent.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
19 januari 2019

Met deze tips krijgen de donkere dagen jou niet te pakken!

Zelfs in de zomer is het in ons kikkerlandje soms een uitdaging om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Zonlicht is namelijk de voornaamste bron van vitamine D. Gelukkig kun je supplementen innemen om eventuele tekorten aan te vullen. De buitenlucht is echter niet alleen belangrijk voor vitamine D. Door lekker naar buiten te gaan kun je je namelijk een stuk positiever en actiever voelen. Dus loop tijdens de lunchpauze even een rondje om, stap een halte eerder uit met de bus of pak de fiets i.p.v. de auto.

Droom jij ook van witte stranden en zomerse temperaturen? Dan is januari de perfecte maand om alvast vakantieplannen te maken voor de zomer! Naast de vroegboekkortingen waar je vaak gebruik van kunt maken, heb je ook meteen iets om naar uit te kijken tijdens de koude winterdagen. Maak bijvoorbeeld een bord aan op Pinterest en leef je helemaal uit. Zoek op waar het leukste strand zit, waar je de beste restaurantjes kunt vinden en welke plekken je echt moet zien. Het voorwerk is vaak de halve pret!

Ben je moe en heb je even niet zo veel energie? Het klinkt misschien raar maar juist door te sporten zul je je vaak veel energieker voelen. Ga bijvoorbeeld lekker dansen met ons nieuwste dansprogramma, of zet je muts op en ga een rondje hardlopen buiten. Sporten zorgt er niet alleen voor dat je fitter wordt en meer conditie opbouwt, je wordt er ook nog eens gelukkiger van. Je maakt namelijk geluksstofjes aan die er weer voor zorgen dat je stresshormonen worden afgebroken, win-win!

Deze koude winterdagen zijn perfect om lekker onder een dekentje te kruipen op de bank en een film te kijken. Tussen alle drukke werkdagen door, is het soms fijn om je even terug te trekken en goed te ontspannen. Kijk bijvoorbeeld een echte feel-good movie, of juist een hele grappige waar je hard om kun lachen. Ze zeggen niet voor niks: 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!'.

Een wandeling door het sprookjesbos in de Efteling of alle glijbanen afgaan in het Tikibad is niet alleen leuk met kinderen! Ook met je vrienden of familie kun je zo een supergezellige dag beleven. Het is misschien niet zo voor de hand liggend om in de winter naar een pretpark te gaan, maar het geeft je wel een extra reden om naar buiten te gaan. En zonder dat je het doorhebt beweeg je ook nog eens lekker veel op zo'n dag!

Deel dit artikel