• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Blijf sporten, ook in de winter!
Algemeen

Blijf sporten, ook in de winter!

Hardlopen op een mooie zomeravond of nog even snel een workout doen in de tuin. In de zomer zijn we vaak een stuk gemotiveerder met sporten. Maar wist je dat het heel belangrijk is om ook op die koude winterdagen door te blijven sporten? Het bevordert bijvoorbeeld je weerstand en het kan een winterdip voorkomen. Maar hoe blijf je nou gemotiveerd in de winter? Wij hebben een paar tips waardoor je helemaal fit de winter doorkomt.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
24 november 2018

Probeer eens iets anders
In de winter hebben we vaak een beetje moeite om te sporten en fit te blijven. Maar wie zegt dat je persé je sportschema moet doen om beweging te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon je schaatsen van zolder halen en een middagje op de schaatsbaan doorbrengen. Het is dan wel handig als je meer doet dan alleen warme chocomelk drinken langs de kant natuurlijk. Of je trekt je dikste winterjas aan en maakt een wandeling over het strand of door het bos. En dat is nog leuker als er een flinke laag sneeuw ligt.

Summer bodies are made in the winter
Je kunt je plannen om fit te worden natuurlijk uitstellen tot het warmer wordt. Maar het is juist veel slimmer om er in de winter al mee te beginnen. Zo voorkom je dat je tijdens de zomer niet meer in je bikini’s past en je halsoverkop nog moet proberen om een paar kilo kwijt te raken voor je op vakantie gaat.

Wees niet te streng
In december is er natuurlijk extra veel lekker eten in de supermarkt te vinden. Wanneer je wilt afvallen of fitter wilt worden, mag je echt wel een keer ongezond eten. Je kunt bijvoorbeeld de 80/20-regel toepassen. Hierbij let je voor 80% extra goed op je voeding en laat je voor die andere 20% de teugels een beetje vieren. Als je bijvoorbeeld de hele week gezond hebt gegeten, kun je op vrijdag best een bakje kruidnoten of een stukje van je chocoladeletter eten.

Ga direct sporten
Wil je nog sporten nadat je thuiskomt van je werk? Ga dan niet gelijk onder een dekentje op de bank liggen maar begin direct met thuis sporten. Wanneer je het sportmoment voor je uit blijft schuiven, wordt je motivatie waarschijnlijk alleen maar minder. Als je direct gaat sporten, heb je daarna extra tijd om zonder schuldgevoel naar je favoriete serie te kijken én heb je ook nog eens een goed gevoel.

Sport binnen
Het vervelendste aan sporten in de winter is dat je de kou in moet om te gaan hardlopen of om naar een sportschool te gaan. Toch hoef je niet naar buiten om aan je beweging te komen. Je kunt ook gewoon een workout van Fitchannel doen in je woonkamer. Hoef je niet door de kou heen en kun je daarna gelijk weer terug kruipen onder je warme dekentje op de bank.

Deel dit artikel