• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Blijf in beweging tijdens de vakantie!
Beweging

Blijf in beweging tijdens de vakantie!

De koffers zijn gepakt, de laptop dichtgeklapt en de paspoorten liggen klaar. Tijd voor vakantie! Het moment van het jaar waar de meeste van ons naar uitkijken. Even geen wekker, geen dagelijkse routines en gewoon simpelweg genieten.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
17 juli 2023

Hoe zorg je nou dat je ook tijdens de vakantie blijft bewegen en niet bij thuiskomst alle conditie, kracht en lenigheid kwijt bent die jij hiervoor hebt opgebouwd. Wij hebben een aantal activiteiten op een rij gezet die leuk zijn met het hele gezin en ervoor zorgen dat jij lekker blijft bewegen!

1. Twister

Niet alleen een gezellig spel om samen met vrienden en familie te doen. Je neemt houdingen aan die een pittige spanning vraagt van je spieren en je lenigheid wordt op de proef gesteld.

2. Badminton

Rennen, springen, slaan. Badminton is een full body workout waar iedereen aan kan deelnemen. Op het strand, op de camping of in de tuin, deze workout kun je overal doen!

3. Wandelen

Daar is ie weer! Wandelen is altijd een goed idee. Gooi de rugzak, gevuld met water en wat fruit of een andere snack, op je rug en trek je wandelschoenen aan. Niet alleen ben je in beweging, je kan gelijk de nieuwe omgeving ontdekken.

4. Zandkastelen bouwen

Diepe kuilen graven met je handen of een schep in het zand. Je armen, schouders, buikspieren en beenspieren worden hierbij flink aangesproken. Laat het kind in je naar boven komen en bouw het mooiste Slot van het strand.

5. Touwtjespringen

Alleen of met meerdere, touwtjespringen is een makkelijke en snelle workout om je conditie een boost te geven. Iedereen heeft nog wel een klein plekje in zijn koffer over om een springtouw mee te nemen. Begin de dag met een paar minuten springen en geef jezelf energie voor de hele dag.

6. Fietsen

Op veel plekken kun je een fiets huren voor een dag of meerdere. Bekijk van tevoren of er vaste fietsroutes zijn en ga op pad! Ontdek de mooie natuur, karakteristieke dorpjes of fiets van strand naar strand. Wie zei dat training niet genieten was?

7. Water gym

Water geeft weerstand en is dus een perfecte omgeving om je spieren goed te laten werken. Ga niet te diep het water in zodat je goed kan bewegen. Push-ups aan de rand van het zwembad, jumping jacks in een wat dieper gedeelte, squats in het midden van het bed. Het zwembad, of de zee, is een grote speeltuin. Weer creatief en stel je eigen workout samen!

Geniet van de vakantie!

Deel dit artikel