• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
7 tips om je sport motivatie vast te houden
Beweging

7 tips om je sport motivatie vast te houden

Sporten en bewegen volhouden kan een grote uitdaging zijn. Omdat het soms lastig is jezelf te motiveren, hebben we 7 ideeën verzameld om het wel vol te houden.

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
07 maart 2019

1. Don't worry, be happy

Het is wetenschappelijk bewezen dat je van sporten en bewegen gelukkiger wordt. Het verbetert je humeur en vermindert gevoelens van depressie, angst en stress. Ook kan sporten helpen bij het verbeteren van je nachtrust, wat er weer voor zorgt dat je meer energie hebt gedurende de dag. Elke vorm van beweging, ook al is het maar een blokje om, of de fiets in plaats van de auto helpt!

2. Maak kleine doelen

Dat jurkje waar je in moet passen voor een bruiloft of die ene trap die je zonder te hijgen op moet kunnen lopen. Werk met kleine én grote doelen, zo heb je vaker een victorie momentje en werk je toch toe naar iets groots.

3. Wissel af tussen trainingen

Kies er bijvoorbeeld eens voor om in plaats van je gebruikelijke training eens een andere training te doen. Fitchannel.com biedt je de mogelijkheid om af te wisselen. Veel gebruikers doen verschillende trainingen door elkaar en trainen bijvoorbeeld en met Carlos maar boksen ook met Remy. Of ze trainen met Mark en ontspannen met Yoga.

4. Sharing is caring

Deel je successen, maar ook je mindere trainingsdagen, met je trainingsmaatje(s) of binnen onze community. Binnen de Samen Fit met Fitchannel.com community motiveren en inspireren leden elkaar bij het behalen van successen, maar ook als het even iets minder gaat. Deel ook je doel(en), when it's out there it's real! Ben jij al lid?

5. Instagram

Volg accounts met fitness gerelateerde posts die voor jou goed werken. Haal je bijvoorbeeld veel inspiratie uit quotes of misschien juist uit work-out videos? Instagram staat vol met allerlei verschillende fitness accounts die dagelijks inspirerende content plaatsen. Volg je ons al op Instagram?

6. Win-win

De meeste bewegingswinst valt te behalen buiten de training. Neem vaker de trap, wandel eens naar een vriendin of naar de stad, en pak de fiets in plaats van de auto. Ook is het bewezen dat mensen die het openbaar vervoer nemen meer bewegen, zich daardoor fitter voelen en het is ook nog goed voor het milieu!

7. Houd je aan afspraken

Heb je met jezelf afgesproken om elke dinsdag en vrijdag te sporten? Wijk hier dan niet van af. Maak er een challenge van en kijk hoeveel weken achter elkaar je kunt sporten.

Deel dit artikel