6 voordelen van thuis sporten

Herkenbaar? Je hebt een lange werkdag gehad, boodschappen gedaan, gekookt en wil niets liever dan op de bank ploffen. Maar eigenlijk had je voor vanavond een sportsessie gepland - het is hoog tijd, want vorige week kwam er ook al iets tussen. De drempel om te beginnen ligt misschien hoog, maar niet als je thuis sport. Dan rol je namelijk van je bank af, de sportvloer op. Wij zetten de voordelen van thuis sporten op een rijtje!

  1. Geen last van pottenkijkers.

In de sportschool is er best wat afleiding om je heen. Beulende fitgirls, een overload aan apparaten (waarvan je de helft niet gebruikt) en misschien ook knappe mannen in de gewichtenhoek. Wellicht voel jij je daarbij bekeken in een drukke fitnessruimte en geef je daarom niet alles wat je hebt. Zingen is ook makkelijker onder de douche dan voor een publiek, dus waarom zou dat met sporten niet hetzelfde zijn? Wie weet ontdek je een nieuw talent als je zonder afleiding een workout doet. Doe de gordijnen dicht, maak ruimte in je woonkamer en wij garanderen dat je alles kan geven.

  1. Je bent niet afhankelijk van het weer.

De wedstrijd wordt nooit afgelast als je thuis sport. Ook als het stortregent of ijskoud is, kun je gewoon je online training doen. Je hoeft niet op de fiets door de regen, dus ook dat is geen excuus meer om niet te sporten. Zet alleen even een raampje open als je je zwaar hebt ingespannen in de woonkamer ;)

  1. Geen ingewikkelde apparaten.

Je kunt eenvoudig instromen bij de online trainingen van Fitchannel.com, want alles gaat op eigen lichaamsgewicht. Je hoeft dus geen behendigheid te krijgen met ingewikkelde apparaten, of bang te zijn dat je je lichaam verkeerd belast met zware gewichten. Bovendien is er altijd plek – zolang er geen vrienden, huisdieren of kinderen voor je voeten lopen – en hoef je dus niet in de rij te staan.

  1. Je houdt geld over.

Je bespaart geld als je thuis sport. Een abonnement bij een sportclub is vaak duurder, terwijl je er misschien zelfs minder gebruik van maakt. Op drukke dagen schiet je sportschoolbezoekje er namelijk sneller bij in. Daarbij heeft een sportschool beperkte openingstijden, terwijl de online sportschool altijd voor je klaarstaat. 

  1. Alles is binnen handbereik

Een douche, sportkleding, water: alles is binnen handbereik als je thuis sport. Je hoeft dus niet gehaast je spullen bij elkaar te zoeken om er op je sportclub achter te komen dat je een handdoek bent vergeten.

  1. Geen tijdsverlies

Wanneer je klaar bent om te sporten, kun je direct beginnen. De online sportschool Fitchannel.com is altijd open: je hoeft alleen je laptop open te klappen of in te loggen op je telefoon. Je bent dus niet uren kwijt aan het reizen, zoeken naar een parkeerplek, omkleden, enzovoorts. Kortom: waar wacht je nog op?

Wil jij eens proberen of thuis sporten bij je past? Start dan nu je 7 gratis proefdagen via www.fitchannel.com/prijzen!

Fitchannel.com
Aan het laden ..

Video's

Ho, wacht even!

Eerst een gratis workout proberen?

Gratis proberen