• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Gezond bezig: De 6 voordelen van dansen
Leefstijl

Gezond bezig: De 6 voordelen van dansen

Dansen heeft veel voordelen. Buiten dat het gezond is, is het ook nog eens goed voor lichaam en geest. Dans jij al?

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
10 juli 2019

1. Sociaal

Dansen verbindt mensen. We delen emoties zonder te praten en leren elkaar kennen door middel van beweging.

2. Geest

Ben je de laatste tijd een beetje vergeetachtig? Ga dan dansen! Doordat je veel stappen en verschillende bewegingen achter elkaar maakt zet jij jouw hersenen flink aan het werk en train je je geheugen.

3. Coördinatie en balans

Van voor, naar achter, van links, naar rechts. Wanneer je danst ga je vaak alle kanten op.
Om te zorgen dat je niet omvalt, gebruik je bijna alle spieren in het lichaam. Door te dansen train je de coördinatie en bewegen met het hele lichaam.

4. Houding

De meeste dansstijlen vereisen een goede houding. ‘Strek je op’, ‘schouders naar achter’ of ‘maak jezelf lang’ zijn veel gebruikte correcties tijdens een danstraining. Er wordt veel aandacht aan besteed.

5. Conditie

Bij de meeste sporten worden oefeningen gecombineerd met rust. Bij dansen blijf je vrijwel de hele training door bewegen, ongemerkt ben je zo een uur actief! Je gebruikt hierbij bijna alle botten en spieren in het lichaam. Door te dansen verbeter je hierdoor op een leuke en speelse manier jouw conditie!

6. Gelukshormoon en stressvermindering

Door te bewegen produceert het lichaam endorfine, een gelukshormoon. Hierdoor voel je je vrolijker, zorgelozer en vergeet je even alles om je heen. Doordat jij je beter voelt wordt de focus op zorgen en stress minder. Na een stevig potje dansen voel jij je zelfverzekerder en kun je weer met volle moed, energie en focus aan het werk!

7. Gewichtsverlies

Met een stevig potje dansen verbrand je gemiddeld zo’n 300 kcal per uur (afhankelijk van o.a. lengte, gewicht en leeftijd natuurlijk). Afvallen was nog nooit zo leuk!

Dans vanuit je woonkamer

Om te dansen hoef je niet naar de club of een festival te gaan. Met Fitchannel breng je de gezellige sferen gewoon naar jouw woonkamer. Dan bedoelen we niet een huisfeestje, maar ons dansprogramma Groove! Coeshi, Adil en Iris laten je kennismaken met allerlei verschillende dansstijlen in lessen van 25 minuten. Ontdek onze dans workouts!

Deel dit artikel