• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
6 tips om te blijven bewegen tijdens de schoolvakantie
Leefstijl

6 tips om te blijven bewegen tijdens de schoolvakantie

De bel gaat, de school is uit! Het is natuurlijk heerlijk om weer wat quality time met je kinderen door te kunnen brengen, maar zeg maar gedag tegen je dagelijkse ritme en je sportieve gedrag van de afgelopen maanden. Elke ochtend een groene smoothie, kids naar school, snel nog even een lesje yoga en dan aan het werk. Je dagen zaten misschien bomvol, maar het was wel een routine geworden.

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
13 juli 2021

Het opbouwen van gezonde gewoontes heeft ervoor gezorgd dat je lekkerder in je vel zit, maar nu de zomervakantie voor de deur staat dreigt alles in het water te vallen. Met de kids thuis, het warme weer en alle verleidingen op de loer is het extra moeilijk om je beweegritme vast te houden. Gelukkig ben je niet de enige, daarom hebben wij 6 tips op een rijtje gezet om jou fit door de zomer te loodsen.

Tip 1. Plannen

We zeggen het vaak, maar het helpt echt: maak een planning. Met de weekplanner in jouw Fitchannel overzicht maak je gemakkelijk aan het begin van de week een planning van jouw sportmomenten. Stel hierbij gelijk een agenda notificatie of een SMS-herinnering in zodat je het niet kan vergeten.

Tip 2. Blijf flexibel

Van uitstel komt afstel, daarom is een planning zo belangrijk. Helaas is het in de vakantie niet altijd mogelijk om een perfecte planning vast te houden. Lukt het niet? Geef dan niet gelijk op. Probeer mee te bewegen in plaats van op te geven en je zult zien dat er later nog ruimte is om je workout in te halen.

Tip 3. Communiceer met je kinderen

Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, kunnen ze best begrijpen dat jij ook dingen voor jezelf moet doen. Tijdens het thuiswerken zijn de grenzen tussen werk en privé grijzer geworden, maar ook dan zijn er momenten dat je echt niet gestoord mocht worden. Voor sporten kan hetzelfde gelden. Bespreek de momenten waarop jij ongestoord wilt blijven, bijvoorbeeld om te sporten of om even te ontspannen. Daarna mogen je kinderen weer alles vragen, vertellen of laten zien.

Tip 4. Neem de ruimte

De deuren dicht, oortjes in of de kids de deur uit, creëer je eigen bubbel. Of je nu thuiswerkt of gewoon even rust nodig hebt, als je jezelf niet alleen mentaal maar ook fysiek afzondert, kan je je beter concentreren. Dit geeft jou de ruimte om efficiënt te werken en zonder afleiding je taken af te maken. Doe dit niet alleen tijdens werktijd, maar ook voor jouw sportmoment.

Tip 5. Kwaliteit of kwantiteit

Ga voor quality time samen met je kinderen. Ga lekker naar het zwembad, samen knutselen of doe een lesje Fiesta Fit samen. Gezelligheid gegarandeerd en daarna weer even een half uurtje voor jezelf. Hier heb je waarschijnlijk veel meer aan dan samen een halve dag achter de buis hangen en je houdt toch meer tijd over om je eigen ding te doen.

Tip 6. Neem Fitchannel mee

Sporten waar en wanneer jij wilt, dat is het voordeel van Fitchannel. Of je nu op een Limburgse camping staat, aan het Griekse strand ligt of gewoon in je eigen achtertuin vertoeft, je neemt Mark en Kiaya gewoon mee! Zolang je een internetverbinding hebt, hoef je jouw favoriete workout niet te missen. 25 minuutjes lekker zweten en daarna een verfrissende duik in het zwembad!

Heb jij nog leuke, handige tips om de zomer te overleven? Onze Facebook community zit vol met actieve Fitchannel gebruikers die tips uitwisselen, advies vragen en samen streven naar een gezonde leefstijl. Deel jouw tips voor een fantastische zomer!

Deel dit artikel