• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
5 Tips voor thuissporters
Leefstijl

5 Tips voor thuissporters

Wil jij je eigen huis omtoveren tot sportschool en dus thuis sporten? Of ben je al begonnen met workouts in de woonkamer? Dan herken je misschien dat het soms lastig is om jezelf te motiveren. Met deze tips haal je alles uit je thuis-training!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
11 juli 2017

1. Vaste tijden

Maak afspraken met jezelf. Ondanks dat je je online workouts heel flexibel kunt inplannen, geldt nog steeds het gezegde: van uitstel komt afstel. Kies dus drie standaard momenten die jou het beste uitkomen en probeer deze aan te houden voor je trainingen bij Fitchannel.com. Op deze manier creëer je een sportritme en hoe meer het sporten een gewoonte wordt, hoe gemakkelijker je het volhoudt!

2. Voldoende ruimte & vrijheid

Het zou zonde zijn om je workout te onderbreken omdat er een stoel in de weg staat. Zorg dus dat je vanaf begin af aan al voldoende ruimte hebt – twee bij twee meter - en dat je niet struikelt over een verloren sneaker of wat kinderspeelgoed. Zo kun je vol focus je training volgen.

3. Professionele opzet

Een voordeel van thuis sporten is dat je het desnoods in je pyjama kunt doen. Maar hoe professioneler je het aanpakt, hoe harder je werkt. Door het dragen van sportkleding neem je namelijk een sportievere houding aan, blijkt uit verschillende onderzoeken. Verder is goede sportkleding ook gewoon functioneel; het valt soepel en de stof ademt. Hoewel je voor de cursussen van Fitchannel.com meestal geen attributen nodig hebt, is het verder aan te raden om een matje te gebruiken. Niet alleen omdat dit grondoefeningen comfortabeler maakt en je balans erdoor verbetert, maar ook omdat een matje als goede geluidsdemper voor je (onder)buren kan werken!

4. Kies je favoriete workout

Sporten is leuk. Daar moet je alleen soms nog even achter zien te komen. Probeer daarom verschillende trainingen uit om te zien wat bij jou past. Want wanneer je vol enthousiasme en motivatie meedoet aan de les, heeft ‘ie veel meer resultaat.

5. Deel het met anderen

Complimentjes helpen je om je goede sportprestaties vol te houden. Laat je omgeving daarom weten waar je mee bezig bent en wat je al hebt bereikt. Dat kan door het aan je vrienden te vertellen, maar ook door foto’s of statusupdates te posten op social media. Bijvoorbeeld op onze community. Je hebt daarmee meteen een goede stok achter de deur, omdat er vaker gevraagd zal worden naar je training.

Deel dit artikel