• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
5 tips om te (blijven)sporten in de wintermaanden
Beweging

5 tips om te (blijven)sporten in de wintermaanden

De eerste maand van het jaar is voorbij. De winter houdt nog heel even aan en zorgt voor een extra uitdaging, in beweging blijven. Heb jij de dry januari gestaakt? Staan de goede voornemens alweer in de kast? Leg jezelf er niet te snel bij neer! We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. In de wintermaanden zorgen de kou en de kortere zonuren ervoor dat je sneller kiest voor de bank dan een serie squats. Toch is het belangrijk om jezelf te blijven motiveren en door te gaan met bewegen. Het zorgt voor minder stress, meer weerstand en kan zelfs de gevreesde winter dip voorkomen.

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
19 februari 2023

1. Gooi het roer om!

Trek jij in de zomer de hardloopschoenen aan voor sprintje in de ochtend of avondzon? Of sta je op met een stevige HIIT training? Probeer in de winter eens iets anders om de afwisseling erin te houden. Ga de schaatsbaan op, ontspan voor het slapen gaan met een heerlijke yogatraining of start de dag met een krachtige pilates training waar je de hele dag een lekker gevoel aan over houdt. Kortom: Gooi het roer om en probeer eens iets anders.

2. Een blijvend resultaat heeft tijd nodig

‘Summer bodies are made in de winter’ deze uitspraak bestaat niet voor niets. Voorkom strandstress door ook in de winter te blijven sporten. Niets vervelender dan dat het ineens zomer is en je met tegenzin je badpak uit de kast trekt. Hou in gedachten hoe fijn het is als je met een goed gevoel over jezelf op het strand kan genieten in plaats van jezelf te verstoppen.

3. Wees een beetje lief voor jezelf

In de decembermaand ligt de verleiding van lekker eten en drinken overal op de loer. Af en toe een beetje extra genieten mag natuurlijk, maar probeer net als meer dingen in het leven ‘te genieten met mate’. Lukt het nog niet helemaal om jezelf te motiveren om te bewegen? Let dan even iets meer op want je binnenkrijgt. Kies voor de gezondere opties (geen warme chocolademelk, maar een kruidige thee bijvoorbeeld) en probeer de 80-20 regel aan te houden. Zoveel mogelijk groente, noten, zaden en fruit met af en toe een lekkere verwen snack.

4. Van uitstel komt afstel

Stel je sportmoment niet uit, maar plan deze op een moment dat jij energie hebt. Zet je sportspullen vast klaar zodat je eraan wordt herinnerd en laat de klusjes van de dag even staan. Lukt het niet om later op de avond te sporten of jezelf eerder uit bed te krijgen voor een training? Plan dan een keer een training in de lunchpauze of schiet direct na werk in je sportkleding voor je aan het avondeten begint.

5. Dicht bij huis Begin

je al te bibberen bij het idee dat je naar buiten moet om te bewegen? Hoeft niet! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om thuis te sporten op elk niveau. Je hoeft hier alleen maar jouw laptop, telefoon of tablet voor aan te zetten en uit bed te rollen. Of je nu rustig aan wil beginnen met een yogatraining of vol overgave uit de startblokken wil schieten met een intensieve HIIT training, je vind verschillende trainingen voor elk moment binnen jouw Fitchannel account.

Een bijkomend voordeel? Je bent warm genoeg om de deur uit te gaan en de kou te weerstaan!

Deel dit artikel