• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
4x ‘healthy’ documentaires op Netflix
Algemeen

4x ‘healthy’ documentaires op Netflix

December mag dan al wel bijna voorbij zijn, maar die dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn altijd een beetje doelloos. Wij hebben een aantal voeding- en sport gerelateerde documentaires op Netflix voor je op een rijtje gezet. Zo kun je lekker een avondje op de bank hangen, terwijl je tegelijkertijd ook alvast wat inspiratie op doet om 2019 helemaal healthy en fit in te gaan.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
30 december 2018

Fork Over Knives
Zou je liever met een vork veranderen wat je eet of ervaar je liever het mes en de operaties omdat je dat niet gedaan hebt? Zorgt ons Westerse dieet bijvoorbeeld voor ziektes? Zouden er minder mensen aan de medicijnen zitten als ze van hun vlees en zuivel overstappen op een plantaardig dieet? Deze documentairemakers volgen een aantal patiënten die hun voedingspatroon omgooien, en helemaal plant-basedgaan eten. Het resultaat is verbluffend.
Bekijk hier de trailer

Rotten
We weten allemaal inmiddels wel dat de vleesindustrie geen gezellige wereld is, maar wat weet jij bijvoorbeeld over de productie van die teentjes knoflook die in je keukenla liggen? In Rotten onthullen de documentairemakers elke aflevering de geheimen uit een deel van de voedingsindustrie. Hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met het grote aantal stervende bijen, terwijl de vraag naar honing steeds meer toeneemt?
Bekijk hier de trailer

Stop at Nothing: The Lance Armstrond Story
De documentaire over deze bizarre sportman is een must-see, zelfs als je niet van wielrennen houdt. Armstrong domineerde na zijn genezing van kanker nog jaren de sport, en gaf pas na zijn carrière toe dat hij zijn Tourzeges te danken heeft aan doping. Documentairemaker Alex Holmes vertelt in Stop at Nothing het verhaal over het bedrog van Lance Armstrong, en de invloed op de mensen wiens carrière hij kapotmaakte omdat ze de waarheid wilde vertellen.
Bekijk hier de trailer

The Perfect Physique
Het ziet er misschien uit alsof ze niks voor hun sixpack hoeven te doen, maar deze documentaire bewijst je het tegendeel. The Perfect Physique geeft je een kijkje achter de schermen bij de beste mannelijke fitnessmodellen ter wereld met hun ijzeren discipline. Wat is hun geheim? Wat hebben ze nodig om in topvorm te blijven?
Bekijk hier de trailer

Enjoy!

Deel dit artikel