• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
5 stappen voor een energieke dag
Leefstijl

5 stappen voor een energieke dag

Goedemorgen! Stap jij regelmatig met het verkeerde been uit bed? Kan je partner voor je bakkie koffie maar beter z'n mond houden? Volg deze stappen voor een stralend begin van de dag!

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
02 april 2021

Het stappenplan voor een energieke dag

Wil jij fris je dag beginnen? Vroeg uit de veren in plaats van na het tandenpoetsen weer stiekem je bed in duiken? Wij van Fitchannel.com geloven dat je alles makkelijker kunt bereiken als je het opdeelt in kleine stappen. Wil je een ochtendroutine opbouwen die jouw dag een lekkere boost geeft? Volg dan dit stappenplan.

Stap 1. Stap met het goede been uit bed

Kan je niet van de snooze knop afblijven? Bedenk zodra je wakker wordt iets leuks dat je die dag gaat doen, iets lekkers dat je gaat koken of iets waar je naar uit kijkt. Door met een positieve gedachte te beginnen, heb je gelijk zin om naar dat moment toe te werken en gaat het opstaan een stuk beter.

Stap 2. Spring onder de douche

Liggen je partner en kids nog lekker te dromen? Maakt niet uit, dit is jouw moment om dat liedje dat al drie dagen in je hoofd zit even lekker mee te zingen! Douche je liever 's avonds? Gooi dan een verfrissende plens water in je gezicht om de slaaproes van je gezicht te spoelen.

Stap 3. Trek je favoriete stappers aan

Kleed je aan in echte kleding, nee niet weer die joggingbroek of die oneindige badjas. Kies elke dag minstens één kledingstuk waar je helemaal happy van wordt en jouw dag kan niet meer stuk! Ga voor die elegante blouse, de spijkerbroek waar je billen zo goed in uitkomen of gewoon een paar vrolijke sokken.

Stap 4. Koffie.

Was dit allemaal nog een flinke, mentale uitdaging, dan is het waarschijnlijk tijd voor een belangrijke stap: koffiezetten. Even opladen voor de dag en je dagelijkse dosis caffeine binnenkrijgen. Neem een minuutje om ervan te genieten in plaats van een sprintje waarbij de helft van het hete goedje op je shirt belandt.

Stap 5. Schud je lichaam wakker

Maak jouw ochtendroutine compleet met een workout of een lekkere wandeling. Stap mee op de maat met Kiaya van Fiesta Fit of ga een stapje verder met Kasia of Carlos. Als je je workout 's ochtends al afvinkt, hoef je er niet meer tegen op te zien en kan je 's avonds lekker op de bank ploffen.

Nu jij de eerste stappen hebt gezet om je dag goed te beginnen, heb je de energie om van jouw dag een topdag te maken. Wij zijn benieuwd naar jouw tips om de dag goed van start te gaan. Laat het ons weten in de Facebook community.

Deel dit artikel