• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
3 zomerse soep receptjes!
Algemeen

3 zomerse soep receptjes!

Soep is altijd een goed idee! De variaties zijn oneindig en binnen een gezond voedingspatroon kun je hiermee eigenlijk nooit de mist in gaan. Nu associeer je een grote pan dampende soep natuurlijk vaak met de gure wintermaanden maar ook zomers kan een soep heel lekker en juist verfrissend zijn! (De zomer mag dan bijna voorbij zijn, ik hou het zomer gevoel graag nog even vast ;) Verleden week was ik uit eten aan het strand in Noordwijk en zag ik een heerlijke Watermeloen gazpacho staan. Dit gaf mij inspiratie voor deze post! Want er zijn zoveel lekkere (koude) zomer soepjes waarvan ik er drie graag even met jullie wil delen.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
30 augustus 2018

Watermeloen Gazpacho
Heerlijk fris soepje met de ultieme combi van hartige en zoet!
500 gram watermeloen
2 selderij stengels
3 tomaten
halve komkommer
Gember ongeveer 2 a 3 cm
Halve rode chilipeper
Sap van 2 limoentjes
Handje munt
Zout en peper

Stop alles in de blender en blend zo fijn als je wilt. Garneer met een beetje munt en eventueel wat feta. Het soepje is extra lekker als je het even koud laat worden in de koelkast.

Venkel & Appel soepje
Venkel en appel is natuurlijk een gouden combi! Ook in deze soep combineert het weer super lekker samen met de kaas en walnoten, yummm!!
2 venkelknollen in blokjes
2 appels in blokjes
Klontje boter
Theelepel verse tijm
2 teentjes knoflook geperst
Zout
Citroensap
Walnoten
Blauwe kaas of geitenkaas

Doe een klontje boter in de pan en bak de venkel, appel, knoflook en tijm langzaam aan op middelhoog vuur. Bak ongeveer 5 minuten totdat alles zacht wordt. Tijdens het bakken alles rustig doorroeren. Voeg 500 ml water toe en breng langzaam aan de kook. Laat het zo’n 25 minuten rustig pruttelen. Laat het mengsel een beetje afkoelen en stop het in de blender samen met 250 ml water. Blend zo fijn als je wilt en breng op smaak met zout en peper. Serveer met verkruimelde kaas en walnoten.

Komkommer Avocadosoep met zoet zuur
Avocado wie houdt er niet van!? Je kunt er werkelijk alle kanten mee uit en ze zijn ook nog eens erg gezond. Ook dit soepje samen met komkommer en zoet zure vulling (officieel Relish genaamd) is heerlijk op een warme nazomer avond.
3 komkommers - geschild en ontpit
3 rijpe avocado’s
Sap van 2 limoenen
Flinke hand koriander
2 grote tenen knoflook geperst
150 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel groene curry pasta
Eventueel Sambal of Sriracha naar smaak
250 ml water
zout naar smaak

Zoet zure vulling:
1 komkommer - ontpit en in kleine blokjes gesneden
klein handje koriander - fijngehakt
2 theelepels rijstazijn
1 theelepel suiker
peper zout

Doe de ingrediënten voor de soep in de blender en mix tot het een gladde soep wordt en zet het in de koeling. Tijdens het koelen kan het wat indikken dan kun je het wat verdunnen met water. Voor de vulling: mix alles door elkaar en een serveer een flinke lepel op de soep.

Noëlle van Seggelen is Orthomoleculair voedingscoach en heeft haar eigen praktijk Vitamin Coach. Voor Fitchannel.com schrijft ze een tweewekelijkse blog over voeding en de invloed hiervan op onze gezondheid. Volg haar ook op Instagram @vitamincoach.noelle

Deel dit artikel