• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
3 handige tips voor een actieve leefstijl
Beweging

3 handige tips voor een actieve leefstijl

Uit onderzoek is gebleken dat slechts dertig minuten matige tot redelijke inspanning per dag een positief effect heeft op je gezondheid. Dit geldt al helemaal wanneer je dagelijks veel uren achter je computer doorbrengt.

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
26 januari 2019

Matige tot redelijke inspanning houdt in dat dat je hartslag omhoog gaat, maar dat je niet buiten adem bent. Stofzuigen, fietsen of stevig wandelen telt dus ook! Deze beweegmomenten buiten het sporten om kunnen een enorm verschil maken. Dus probeer de volgende tips eens uit en beweeg jezelf naar een actieve leefstijl!

Niet iedereen heeft de luxe om op loop- of fietsafstand van werk te wonen. Toch kun je zelfs je rit naar werk met de auto of met het OV een stuk actiever maken dan je denkt. Zoek bijvoorbeeld eens niet naar dat perfecte parkeerplekje voor de deur, maar parkeer een paar straten verder. Ga je met de bus? Stap dan een halte eerder uit en wandel het laatste stuk naar kantoor.

Traplopen is niet alleen goed voor je conditie, je bespaart ook nog eens tijd als je niet op de lift hoeft te wachten. Jezelf uitdagen? Sla dan telkens één trede over. Zo pak je naast je conditie en je beenspieren ook nog eens je bilspieren aan.

Bijna iedereen belt mobiel, maar hoe mobiel bellen we nou eigenlijk echt? Loop eens een rondje tijdens het bellen i.p.v. te blijven zitten.

Deel dit artikel