• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community

Tips om effectief thuis te sporten

Thuis sporten heeft veel voordelen, maar is soms lastig vol te houden. Met deze tips houd je thuis sporten leuk en boek je geweldige resultaten.

  • Waar en wanneer jij wil
  • Begeleid door bekende trainers
  • Eerste maand gratis

Tips om thuis sporten vol te houden

Thuis sporten biedt veel voordelen, maar is niet altijd makkelijk vol te houden. Hoe leuk en effectief je workouts ook zijn, soms schieten je trainingen er gewoon bij in. Met deze handige tips voor thuissporters blijf je gemotiveerd en haal je alles uit je workout in je eigen huis.

Tip 1: plan ook thuis je workout in

Thuis sporten is super flexibel. Je kunt letterlijk sporten wanneer het je uitkomt. Dat is natuurlijk heel fijn, maar kan ook een valkuil zijn: als je altijd kunt sporten, lijkt het uitstellen van je training geen probleem - je kunt hem immers toch zo inhalen. De praktijk leert echter dat uitstel ook in dit geval afstel betekent. Plan je workouts daarom in, het liefst op vaste momenten. Zo creëer je een ritme en gaat thuis sporten deel uitmaken van je dagelijkse routine. Hierdoor zul je minder snel een training laten schieten omdat iets anders op dat moment belangrijker lijkt te zijn.

Tip 2: bereid je goed voor op je thuis-workout

Sporten gaat het best als je je volledig op je workout kunt richten. Bereid je daarom goed voor. Zorg dat je voldoende ruimte hebt en er geen obstakels in de weg liggen. Wanneer je tijdens je training met stoelen moet gaan schuiven of rondslingerende sneakers uit de weg moet ruimen, kan dit tot de nodige ergernis leiden. Om nog maar te zwijgen van de verstoring van je concentratie.

Tip 3: draag - ook in je eigen huis - passende kleding

Bij een goede voorbereiding hoort ook passende kleding. Hoewel je thuis in principe in je oude kloffie kunt sporten, raden wij aan om altijd sportkleding te dragen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat je hierdoor beter je best doet en een sportievere houding aanneemt. Sportkleding is verder ook gewoon comfortabel. Speciaal ontworpen sportkleding is ademend en zorgt dat je goed kunt bewegen. Verder is het gebruik van een matje een aanrader. Dit maakt het doen van grondoefeningen comfortabeler, en beperkt de kans op blessures. Ook je buren zullen je dankbaar zijn: een matje dempt de geluiden die horen bij een fanatieke workout.

Tip 4: kies een thuis-sport schema dat bij je past

Kies altijd een schema dat bij je past. Deze tip ligt misschien voor de hand, maar is niettemin erg belangrijk. Je online fitness programma moet je helpen je doelen te behalen, maar moet bovenal leuk zijn. Wanneer je plezier hebt in het sporten, blijf je gemotiveerd en is het makkelijker je programma vol te houden. De beste resultaten behaal je namelijk als je je aan het schema houdt. Zoek daarom een programma dat aansluit bij je eigen niveau. Als je een workout weet te voltooien, geeft dat meer voldoening dan wanneer je vroegtijdig op moet geven.

Tip 5: sta stil bij je successen

Deze tip sluit aan bij de vorige. Kijk niet alleen naar het grote doel dat je voor ogen hebt (bijvoorbeeld 5 kilo afvallen), maar sta ook tussentijds stil bij de resultaten die je al behaald hebt. Zo boost je je motivatie. Geniet ervan dat je je fitter voelt, en wees blij met elke kilo die je verliest. Om je vorderingen inzichtelijk te maken, kun je ze bijhouden in een schriftje of bekijken in jouw MyFitchannel omgeving. Wanneer je even teruggaat in de tijd, zal je verrast zijn hoe ver je al bent gekomen. Ook het delen van je resultaten met je naaste omgeving is effectief. Je vrienden, familie en partner kunnen je beter steunen als ze weten waar je mee bezig bent. Hun positieve reacties zullen je bovendien aansporen hard te blijven werken. Je kunt je voortgang natuurlijk ook delen op social media, bijvoorbeeld in de Fitchannel community op Facebook.

You got this!

Met onze tips houd jij het vol

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!