• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community

Full body workouts voor thuis

Fitchannel biedt verschillende effectieve full body workouts voor afvallen en spieropbouw. De workouts zijn op elk niveau thuis te volgen. Probeer ze nu!

 • Waar en wanneer jij wil
 • Honderden workouts
 • Duizenden recepten
 • Vanaf €2,49 per week

Fit worden met een full body workout

Een full body workout is een uitstekende manier om snel allround fit te worden. Zoals de naam al zegt, pak je met dit effectieve type workout in één sessie alle grote spiergroepen in je lichaam aan. Doordat je met deze intensieve schema’s zowel je spieren traint als de nodige calorieën verbrandt, helpen full body workouts je zowel om sterker te worden als om af te vallen en je conditie te verbeteren. Onze trainers zijn dan ook grote fans van deze trainingsvorm, en hebben verschillende effectieve en leuke full body workouts voor je klaar staan.

Welke spieren train je met een full body workout?

Met een full body workout train je alle grote spiergroepen, te weten:

 • armen
 • borst
 • rug
 • benen
 • schouders
 • buik

De trainers van Fitchannel maken in hun full body workouts veel gebruik van zogenoemde compound oefeningen. Deze oefeningen, ook wel samengestelde oefeningen genoemd, zijn complexere bewegingen waarmee tegelijkertijd meerdere spiergroepen worden aangesproken. Neem bijvoorbeeld de push-up: je traint hiermee voornamelijk je borst, maar zet ook je armen en buik aan het werk. Een ander voorbeeld is de squat, waarmee je voornamelijk je benen en billen traint, maar ook je rug en buikspieren. Doordat je meerdere spiergroepen tegelijk traint, zijn de workouts zeer efficiënt: een gemiddelde workout voor je gehele lichaam duurt bij ons 25 minuten.

Full body workout thuis zonder gewichten

De full body workouts van Fitchannel kun je gewoon thuis doen, wanneer het jou uitkomt. Kleed je om, schuif je spullen aan de kant, klap je laptop open en je bent klaar om te beginnen. Je hebt voor onze total body schema’s geen gewichten nodig. Onze ervaren trainers, onder wie Mark Tuitert en Kasia Rain, maken namelijk alleen gebruik van effectieve oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt. Denk aan eerder genoemde oefeningen als push-ups en squats, maar ook aan lunges, burpees, planks, crunches en mountain climbers.

Full body workout circuit

De oefeningen die je doet zijn natuurlijk erg belangrijk, maar de effectiviteit van een training wordt ook bepaald door de manier waarop je ze uitvoert. Dat wil zeggen, het aantal herhalingen, het tempo waarop je ze uitvoert en de rust die je tussendoor krijgt. Onze full body workouts hebben vaak de vorm van een circuit, waarin de oefeningen in een hoog tempo worden afgewerkt. Tijdens de oefeningen ga je voluit, waarna je telkens kort de tijd hebt om even uit te puffen. Deze trainingsvorm wordt ook wel High Intensity Interval Training genoemd (HIIT). Je hartslag wordt tijdens deze training flink omhoog gebracht, en je verbrandt flink wat calorieën. Dit maakt HIIT niet alleen geschikt om allround fit te worden, maar ook om af te vallen. Nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens een full body workout In shape met Wout en Tatyana.

Full body workout voor beginners

Een full body workout is voor beginners een toegankelijke vorm van sporten. Doordat in elke training alle spieren aan bod komen, heb je aan een paar trainingen per week genoeg. De trainingen zijn bovendien makkelijk uit te voeren op verschillende niveaus. De full body trainingen van Mark zijn specifiek ontwikkeld voor beginners en mensen die het sporten na een onderbreking weer oppakken. Dankzij de keuze uit verschillende niveaus vind je altijd een training die aansluit bij jouw lichamelijke conditie. En ga je snel vooruit? Dan schroef je je trainingsintensiteit gemakkelijk op.

Work that body!

Honderden workouts aangepast naar jouw niveau.

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!